Aarhus
Business College
Kurser & efteruddannelseKurserDen Grundlæggende Projektlederuddannelse

Den Grundlæggende Projektlederuddannelse

Kurset udbydes, når der er 10 interesserede kursister – skriv til kurser@aabc.dk og bliv skrevet op, så du kan sikre dig en plads på næste hold

Varighed: 9 hele dage over 4 måneder.

Hvad går den Grundlæggende Projektlederuddannelse ud på?

Inspirerende projektledelse i praksis – styrk dine kompetencer som projektleder.

På kurset lærer du, hvad god projektledelse er og du får træning i forskellige metoder til projektstyring. Du lærer, hvordan du praktiserer god projektledelse og, hvordan du bliver bedre til at inspirere og motivere andre samt lede og styre projekter.

Den Grundlæggende Projektlederuddannelse fokuserer på din personlige og faglige udvikling og klæder dig på til at udfylde projektlederrollen bedst muligt.

Du får masser af praktiske og brugbare redskaber, der styrker dine evner til at planlægge, lede og styre dine projekter. Desuden får du inspiration til hvordan du motiverer og kommunikerer med mange interessenter på én gang og skaber sammenhæng mellem tid, mål og ressourcer. På den måde opnår du de resultater, som du – som projektleder – ønsker at opnå med projektet. Du får også mulighed for at opbygge et fagligt stærkt netværk med de andre projektledere på kurset undervejs.

Dit udbytte

Efter uddannelsen ved du:

  • hvad god projektledelse er og, hvordan du bliver en god projektleder
  • hvad projektlederrollen indebærer fra start til slut
  • hvordan du vælger den rigtige projektstyringsmodel
  • hvordan du styrer et projekt mod succes – og hvordan du undgår faldgruber i de forskellige projektfaser
  • hvordan du udarbejder en projektplan med aktivitetsoversigt, ressourceoversigt og tidsplan
  • hvordan du skaber motivation og engagement, når du starter et projekt, hvor du sammensætter og udvikler en projektgruppe.

Moduler

Se kursets indhold og opbygning her.

Modul 1/4

Modul 1

Vi arbejder blandt andet med faser og overordnet tidsplan i et projekt samt mål, delmål og leverancer. Desuden kigger vi på, hvilke udfordringer man som projektleder kan møde og vi ser nærmere på overordnet projektplanlægning, interessenter og kommunikationsplaner. I dette  modul kommer vi også omkring mennesker i projektet og ledelse heraf.

Modul 2/4

Modul 2

Vi kommer omkring et projekts risici og vi går mere i dybden med projektplanlægning. Det er også her vi dykker ned i ledelse af et team, hvor vi ser på sammensætning og udvikling af et teams kompetencer, deltagerroller, forventningsafstemning og samarbejde i projektgruppen.

Modul 3/4

Modul 3

Vi gennemgår projektets dokumentation, styring af projektet undervejs og håndtering af projektets risici. Vi vil desuden komme omkring konflikter og konflikthåndtering samt projektlederens roller og ledelsesmæssige opgaver.

Modul 4/4

Modul 4

Vi arbejder med styring af projektets økonomi og ressourcer, fremdrift i projektet samt projektets afslutning og evaluering. Vi kigger desuden på projektlederens kommunikation og forandringer i projektet.

Modul 1/4

Modul 1

Vi arbejder blandt andet med faser og overordnet tidsplan i et projekt samt mål, delmål og leverancer. Desuden kigger vi på, hvilke udfordringer man som projektleder kan møde og vi ser nærmere på overordnet projektplanlægning, interessenter og kommunikationsplaner. I dette  modul kommer vi også omkring mennesker i projektet og ledelse heraf.

Praktiske informationer

Målgruppe

Den Grundlæggende Projektlederuddannelse er for dig, der arbejder med projekter, er projektleder eller bliver involveret i projekter i nær fremtid, og gerne vil have en større faglig baggrund og en solid værktøjskasse, så du kan praktisere god projektledelse. Uddannelsen er rettet mod dig, der ikke har en uddannelse i projektledelse.

Det er også for dig, der gerne vil fokuserer på din personlige og faglige udvikling og klædes på til at udfylde projektlederrollen bedst muligt.

Undervisningen

Undervisningen består af 9 kursusdage fordelt over 3-4 måneder (modulopbygget) og foregår fra kl. 08.15-15.40.

Kurset veksler mellem oplæg i plenum og træning i mindre grupper.

Mellem modulerne løser du hjemmeopgaver, der tager udgangspunkt i din egen projektsituation og bygger bro mellem teori og praksis. Ved uddannelsens afslutning udstedes et diplom efter gældende regler.

Tilmeldingsfristen er 14 dage før kursusstart. Som udgangspunkt skal der minimum være 20 deltagere.

Vi forbeholder os ret til ændringer af lovmæssig art.

Diplom

Efter endt uddannelse får du et diplom fra Aarhus Business College, som er Danmarks ældste handelsskole og en af landets største. Vi er anerkendt i erhvervslivet som en udbyder af kvalitet og med et diplom fra Aarhus Business College står du stærkere i dit videre arbejdsliv.

Forplejning

Der er mulighed for at købe mad og drikke i kantinen i nabobygningen, Sønderhøj 30. Her findes alt fra friskbagt brød med ost og hjemmelavet marmelade til sandwichses, salater, frugt og kager.

Pris: 1.674 - 4.947,15 kr.

Beskæftigede, faglærte og ufaglærte: 1.674 kr.

Beskæftigede med en videregående uddannelse samt ledige (jobcenterets pris): 4.947,15 kr.

Varighed: 9 hele dage over 4 måneder

Undervisning fra kl. 08.15-15.39.

Har du brug for hjælp?

Christel Bøgild
Kursussekretær
8936 3016ceb@aabc.dk

Dette er et AMU kursus

Det betyder, at du kan få tilskud og VEU-godtgørelse, hvis du er i AMU-målgruppen. Din uddannelses DUN-niveau skal være mellem 0-4. AMU-mål for dette kursus er som følger:

AMU-mål for dette kursus
40593 - Lederens projektplanlægning - 3 dage
558,00 kr. for faglærte og ufaglærte og 1.649,05 kr. med videregående udd.
40594 - Projektledelse - 3 dage
558,00 kr. for faglærte og ufaglærte og 1.649,05 kr. med videregående udd.
43572 - Ledelse af forandringsprocesser - 3 dage
558,00 kr. for faglærte og ufaglærte og 1.649,05 kr. med videregående udd.

Planlagte hold

Her kan du se næste holdstart og følge med i planlagte lektioner.

Jeg meldte mig til Den Grundlæggende Projektlederuddannelse, fordi jeg ville udfordre mig selv.

Jeg er i mit daglige arbejde involveret i flere projekter og ville gerne lære mere om processen i projektarbejde. Hvordan kommer man videre – hvordan løser man konkrete opgaver mere effektivt?

Det har været et rigtig godt kursus, og det er rart, at holdet er så lille, at vi har tid til at vende problemstillinger fra hver enkelt deltagers virkelighed. Det giver værdi, fordi jeg kan gå hjem og bruge redskaberne på mine egne udfordringer.

På et tidspunkt vil jeg gerne lede projekter, og det føler jeg mig bedre klædt på til nu. Jeg har lært flere forskellige metoder til projektstyring, og underviseren har været rigtig god til hele tiden at relatere det, vi lærer, til praksis.

Lisel Víum Richter

Kursist, Den grundlæggende projektlederuddannelse

Jeg ville gerne styrke mine kompetencer inden for projektledelse. Derfor tager jeg ’Den Grundlæggende Projektlederuddannelse’.

Jeg har fået en masse værktøjer til skuffen, når det handler om at være en god projektleder.  Jeg har fået mange nye informationer, som kan give værdi på mit arbejde.

Vi har f.eks. lært om personlighedsprofiler. Det giver en god indsigt i de forskellige personer, der er i og omkring et projekt. Det har givet mig brugbare metoder til at få en gruppe til at arbejde bedre sammen.

Kim Vestergaard

Kursist, Den grundlæggende projektlederuddannelse

Relaterede kurser


Oplæringsansvarlig - Få det bedste ud af din elev

Oplæringsansvarlig - Få det bedste ud af din elev

Oplæringsansvarlig – Få det bedste ud af din elev Er du oplæringsansvarlig for elever i virksomheden og sidder du med spørgsmål om, hvad din elev skal opnå i løbet af praktikken? Er du i tvivl o...

Læs mere
Den Grundlæggende Lederuddannelse

Den Grundlæggende Lederuddannelse

Hvad er Den Grundlæggende Lederuddannelse? Den Grundlæggende Lederuddannelse er et kursus, som er skabt til dig, der vil have en praksisnær lederuddannelse, en større ledelsesfaglig baggrund og en sol...

Læs mere