Aarhus
Business College

Find en elev

Erhvervscentret på Aarhus Business College er bindeleddet mellem virksomheder og elever

Erhvervscentret

Erhvervscentret er det eneste sted i Aarhus, hvor elever kan lade sig registrere som praktikpladssøgende inden for handel, detail, kontor og event. Så det er her, din virksomhed finder den næste elev.

Erhvervscentret registrerer årligt ca. 1.000 uddannelsesaftaler. Vi har opbygget en betydelig ekspertise i at rådgive både virksomheder og elever.

En erhvervsuddannelse inden for kontor, handel eller detail er vejen til en aktiv og spændende karriere. Derfor står mange kompetente unge og voksne på spring til at få en praktikplads, så de kan færdiggøre deres uddannelse.

Vi skaffer den elev, du mangler

Aarhus Business Colleges Erhvervscenter har løbende kontakt med samtlige praktikpladssøgende i Østjylland. Det betyder, at vi kan skaffe den elev, som matcher virksomhedens ønsker og behov.

Erhvervscentret er også behjælpelig med annoncering af stillingsopslag på Aarhus Business Colleges interne opslagstavler, jobcomputere og intranet.

Kontakt Aarhus Business Colleges Erhvervscenter, hvis I overvejer at få en elev. Vi kan rådgive om alle praktiske forhold og hjælpe med at finde den rigtige kandidat.

Jeg vil klart anbefale andre at blive elev. Jeg glæder mig hver dag til at tage på arbejde.

Anders K. Gasbjerg, salgselev, youSee

Læs Undervisningsministeriets guide

Sådan får I en elev i praktik.

En enkel guide til, hvordan jeres virksomhed ansætter en erhvervsuddannelseselev.

Online Speeddating

Erhvervscentret – Aarhus Business College hjælper dig med at finde din næste elev.
Online Speeddating er vores nyere koncept, der hurtigt matcher elever og virksomheder. På kort tid modtager du en speeddatingplan med kvalificerede kandidater, der passer til netop din virksomhed.
På 15 minutter med hver kandidat, kan du danne dig et indtryk af eleverne, og planlægge det videre forløb med den enkelte.

Vi arrangerer løbende speeddating-samtaler – så vi står klar, når du har brug for det. Det korteste forløb kan planlægges til kun 11 hverdage.

Herunder kan du se en video, der forklarer om Speeddating og under den findes en FAQ, hvor du kan få afklaret de mest hyppige spørgsmål.

Sådan foregår Online Speeddating

Find hurtigt eleven til din virksomhed

Formålet med Speeddating er at tilbyde virksomheder en hurtig, alternativ rekruttering, hvor virksomheder og elever matches og via online samtaler danner indtryk af hinanden i uformelle rammer.

Vores online speeddating er inspireret af datingkonceptet, hvor singler kortvarigt mødes, hvorefter de tager stilling til, hvorvidt der er kemi og de skal mødes igen. Det samme gælder her – det foregår bare online mellem virksomheder og elever. Her har de tid til at finde ud af, om kemien er til stede for et fremtidigt samarbejde.

Det eneste du som virksomhed, skal gøre er at levere et elev-stillingsopslag samt en videopræsentation af din virksomhed. Det kan være en eksisterende video, der giver kandidaterne et indtryk af virksomheden eller en video der er produceret til formålet. Vi hjælper gerne med et videointerview, hvis produktionen giver udfordringer. Stillingsopslag og video kan sendes til erhvervscentret@aabc.dk.

Materiale deles med relevante kandidater og herefter modtager I CV’er og samtaleplan. På aftalt speeddating-dag er der tilrettelagt en samtaleplan med kandidater. I får 15 minutter til at tale med hver elev og 5 min. til skift.

Hvordan tilmelder jeg virksomheden?

Du tilmelder dig ved at tage kontakt til Erhvervscentret@aabc.dk.

Virksomheden skal levere:

  • Elev-stillingsopslag
  • Video der præsenterer virksomheden (vi hjælper gerne med et videointerview)

Hvad får jeg ud af at deltage?

Virksomheden får en unik mulighed for at rekruttere kompetente og motiverede elever fra Aarhus Business College til elevstillinger. I har mulighed for hurtigt at gennemgå en screeningsproces af interessante elever i forhold til et potentielt fremtidigt samarbejde.

  • Hurtig adgang til motiverede elever
  • Samarbejde med Erhvervscentret, der også kan tilbyde andre eksponeringsmuligheder
  • Networking med elever

Hvilke elever kan jeg møde?

Online speeddating er for elever inden for det merkantile felt. Derfor kan du møde elever, der specialiserer sig i følgende områder:

Handel

Detail

Kontor

Hvad koster det?

Arrangementet er helt gratis.

Har du spørgsmål til Online Speeddating?

Bitten Parsberg Overbye
Erhvervskonsulent
2541 3546biov@aabc.dk
Stine Christiansen
Salgskoordinator
8936 3019stch@aabc.dk

Ansættelse

Bliv klogere på ansættelsesforløb, vilkår samt afslutning af uddannelsen og elevernes fagprøve.

Sådan ansætter du eleven

Få det bedste ud af din elev

For at I kan få det bedste ud af jeres elev, tilbyder Aarhus Business College et kursus, hvor I bl.a. får svar på spørgsmål som:

  • Hvad skal min elev opnå i løbet af praktiktiden?
  • Hvad er indholdet af den undervisning, som eleven modtager på skoleopholdene?
  • Hvordan foregår elevens fagprøve?
  • Hvordan kan jeg støtte, motivere, inspirere og udfordre eleven, så jeg får det bedste frem?

Du kan desuden benytte dig af et opfølgende kursus, hvor der bliver fulgt op på de værktøjer og modeller, der blev præsenteret på det indledende kursus. Her får du mulighed for at udveksle erfaring med de øvrige deltagere omkring oplæring af elever siden sidst – hvad virker godt og hvad virker mindre godt, nye ideer til oplæring af elever, brugen af praktikplanen, fagprøvevejledningen i virksomheden etc.

Læs mere om kurset 'Få det bedste ud af din elev' ved at klikke her.

Efter kurset er du i stand til at sikre, at fremtidige praktikperioder bliver tilrettelagt optimalt, så progressionen i elevens udvikling sikres.

Har du spørgsmål?

Peter Ostenfeldt
Erhvervskonsulent
25 68 58 49peos@aabc.dk

Aarhus Business College

Hovedforløb

Handelsfagskolen - Aarhus Business College

Skåde Skovvej 2, 8270 Højbjerg

Rådhusgade 56-58, 8300 Odder

8936 3500

ak-eud-hoved@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238