Aarhus
Business College
HovedforløbTil virksomhedenFå en Digital Handel-elev

Få en Digital Handel-elev

Når du ansætter en Digital Handel-elev, uddanner du fremtidens arbejdskraft i din egen virksomhed.

Hvad kan eleven?

En Digital Handel-elev kommer til din virksomhed med en opdateret viden og en stor lyst til at lære.

Digital Handel er et speciale på erhvervsuddannelserne  EUD Business og EUX Business. Det betyder, at eleven – efter at have gået 1 eller 2 år i skole – nu skal færdiggøre sin uddannelse med 2 års praktik i en virksomhed.

På uddannelsen lærer eleven blandt andet om:

  • Kundeoplevelsen og optimering af webshoppen
  • Forståelse for omnichannel-muligheder i din virksomhed
  • Analyse af kundernes købsadfærd
  • Anvendelse af sociale medier
  • Analyse og udvikling af online marketing med henblik på afsætning
  • Analyse af webshoppens performance
  • Lager- og indkøbs-optimering samt forsendelsesmetoder
  • Viden om relevant lovgivning samt trends og tendenser i branchen.

En digital Handel-elev uddanner sig ved at løse opgaver i virksomheden. Men i løbet af de 2 år hos jer skal eleven også i skole for at tilegne sig endnu mere viden og teori.

Der er i alt 12 ugers skoleophold på de 2 år.

Skoleforløbene varer typisk 1 uge, og de foregår på Aarhus Business College og Handelsfagskolen i Skåde.

Din virksomhed modtager lønrefusion fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), når eleven er på skoleophold.

Hvordan ansætter min virksomhed en elev?

For at få elever i Digital Handel skal I først godkendes som praktiksted. Kontakt Aarhus Business College, så hjælper vi jer igennem ansøgningsprocessen.

Det vigtigste er, at I har viljen og lysten til at oplære og uddanne eleven. Eleven kommer til at bidrage med meget hos jer, men får også brug for oplæring, vejledning og opgaver, der skal sikre, at uddannelsesmålene kan opfyldes. Hvis I vil tage ansvaret for at bidrage til elevens uddannelse, er I godt på vej mod at kunne tage elever.

Hvis I har viljen til at tage en elev, og arbejder digitalt som en del af jeres forretning, så kontakt erhvervskonsulent Peter Ostenfeldt på tlf. 25 68 58 49 eller peos@aabc.dk

Vi ansætter elever fra Digital Handel-uddannelsen, fordi det er fremtiden. De er med til at holde os opdateret, samtidig med at de kommer med en interesse og et talent for handel.

Hos os arbejder de med webshop og sociale medier, og de bruger det, de lærer på skolen, i praksis.

Det er også en vej til at finde dygtige folk til virksomheden. Vi har brug for medarbejdere, der er specialister inden for fitness, og det bliver eleverne hos os. På den måde kan man sige, at vi udvikler vores egne talenter.

Jens T. Liendgaard

Ejer af Fitnessgruppen A/S

Er det et krav, at vi har en webshop?

I behøver ikke have en webshop, men I skal som en del af jeres forretning arbejde med en eller flere digitale platforme.

Eleven skal kort fortalt kunne arbejde med handel igennem digitale platforme og systemer for at gennemføre sin uddannelse hos jer.

Og så skal I have personale, som kan tage sig af oplæringen af eleven. At tage en elev er også en investering i at bruge noget tid på oplæring. Til gengæld kan eleven i højere og højere grad frigive ressourcer hos jeres fastansatte medarbejdere, og på den måde tjene mere end sin egen løn hjem igen.

Brugerfoto

Munk Store i Holstebro har ansat en Digital Handel-elev fra Aarhus Business College. Mød ham i filmen herover.

Langt til Aarhus?

Eleven er på 12 ugers skoleforløb i løbet af de to år i din virksomhed. Typisk i en uge ad gangen.

Undervisningen foregår på Aarhus Business College – Handelsfagskolen – og eleven har mulighed for at bo på vores smukke skolehjem i Skåde Bakker.

Vi har faktisk bare gået og ventet på, at elevuddannelsen i Digital Handel kom. Det er vigtigt, at den er praktisk funderet, for der er ikke meget teoretisk i e-commerce – det, der skrives i dag, er forandret i morgen. Det er ekstremt forskelligt, hvad eleverne laver hos os, men de bidrager alle til virksomhedens vækst. Vi ansætter elever, fordi det er en god forretning. Vi kan forme og uddanne dem, som vi gerne vil, og så bliver de tusind gange bedre medarbejdere. Vi har altid haft elever i virksomheden, og vi ansætter stort set alle, når elevtiden er slut.

Jesper Hvejsel

Direktør Firtal Web A/S

Samarbejdspartnere

På e-handelsuddannelsen har vi et praksisnært forhold til undervisningen. Derfor får vi med jævne mellemrum besøg af repræsentanter for virksomheder, der fortæller eleverne om relevante emner inden for digital handel.

Her er nogle af vores samarbejdspartnere:

Læs brochuren om Digital Handel

Download den her.

Kontakt os

Hør mere om din virksomheds muligheder for at ansætte en  Digital Handel-elev.

Peter Ostenfeldt
Erhvervskonsulent
25 68 58 49peos@aabc.dk