Aarhus
Business College
HovedforløbPraktik i udlandet (PIU)

Praktik i udlandet (PIU)

Elever på Aarhus Business College har en enestående mulighed for at søge praktik i udlandet og give uddannelsen et ekstra internationalt perspektiv.

Hvad er Praktik i udlandet (PIU)?

Hvert år sender Aarhus Business College elever ud i verden. De vender hjem med hovederne fulde af oplevelser og en større forståelse for den globaliserede virkelighed, de er en del af.

Vi har samarbejdsaftaler med flere udenlandske uddannelsesinstitutioner, som gør det muligt for dig at supplere din uddannelse med eftertragtede internationale kompetencer.

Har du eventyr i blodet? Drømmer du om at kickstarte en karriere med internationalt fokus? Så har du muligheden for at finde en udenlandsk praktikplads og arbejde i en fremmed kultur i 1-2 år som en del af dit Hovedforløb.

Din selvtillid, selvstændighed og sproglige kompetencer vokser, når du har en elevplads i London, Wien, Berlin eller andre af verdens spændende byer. Du bliver god til sprog, og du får vigtig erhvervserfaring, men allervigtigst får du en oplevelse, som du aldrig glemmer. Du får udfordringer på det personlige og på det faglige plan, som de færreste praktikpladser kan give dig herhjemme.

De fleste virksomheder efterspørger medarbejdere med internationale kvalifikationer, og som har prøvet at arbejde og opholde sig i et andet land og kultur. Et praktikophold i udlandet kan derfor blive et afgørende forspring i konkurrencen om de mest spændende job, når du er færdiguddannet.

Der er forskellige støtteordninger, som gør det økonomisk overkommeligt at leve i selv en dyr, europæisk storby, og en kontaktperson fra Aarhus Business College følger elever i udlandet tæt.

Så er du god til et fremmedsprog, og har du mod på at rejse til et andet land? – Så grib muligheden og tag hele eller en del af din elevtid i udlandet.

PIU kort fortalt

PIU står for Praktik i Udlandet og er en dansk erhvervsuddannelse med international praktik. Du arbejder i en udenlandsk virksomhed og tager korte skoleophold enten hjemme hos Aarhus Business College eller på platformen, Aarhus Business College Online. Du kan arbejde inden for detail, administration og handel i hele Europa.

Kontakt os og hør mere om dine muligheder.

Hvorfor PIU?

PIU er et tilbud til dig, der har lyst til at opleve en anden kultur. Mange virksomheder søger efter medarbejdere, der kan begå sig på andre sprog end dansk – og som har prøvet at arbejde og opholde sig i et andet land – ikke kun som turister. Gennem et ophold i en udenlandsk virksomhed opnår du kvalifikationer, som er helt nødvendige for fremtidens medarbejdere: sprogfærdighed, fleksibilitet, selvstændighed og praktisk udlandserfaring.

Hvordan hjælper vi dig?

Vores PIU-konsulent formidler kontakten til udenlandske virksomheder, der gerne vil have en dansk elev, og du får hjælp til at skrive din ansøgning og gå til jobsamtale i udlandet. Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER) støtter dit PIU-ophold økonomisk med 32.000 kr. pr. løbende år. De penge går til rejser til jobsamtale, rejser hjem på skoleophold og tilskud til husleje hver måned.

Brochure om Praktik i Udlandet (PIU)

Har du spørgsmål?

Lone Hansen
Director of International Programmes and Relations
+45 22 49 90 59lhan@aabc.dk
Jesper Krogh Schlosser
Underviser
23 41 33 42jeks@aabc.dk

Aarhus Business College

Hovedforløb

Handelsfagskolen - Aarhus Business College

Skåde Skovvej 2, 8270 Højbjerg

Rådhusgade 56-58, 8300 Odder

8936 3500

ak-eud-hoved@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238