Aarhus
Business College
HovedforløbNyhederForsvarsministeren besøger elevers konference

Forsvarsministeren besøger elevers konference

Skrevet af signe mandag d. 3. februar 2020

Lægesekretærelever på Aarhus Business College – Handelsfagskolen har selv arrangeret konferencen ”Krigens Stemmer”. Forsvarsminister Trine Bramsen er en af dagens fire foredragsholdere.

Lægesekretærelever på Aarhus Business College – Handelsfagskolen har siden august arbejdet på at arrangere en konference. Arrangementet er for lægesekretærer i Region Midtjylland, og dagen sætter fokus på soldater og sundhedspersonale, der har været i krig, og på de følger en udsendelse kan have.

Eleverne arrangerer konferencen som et led i deres uddannelse og skal vise lægesekretærelevernes evner til at omsætte teori til praksis. Derfor er det de 14 elever selv, der har fundet dagens foredragsholdere og derudover har stået for al planlægning og forberedelse af arrangementet. Eleverne har også gennem lokale indsamlinger fundet finansiering til at afholde arrangementet.

Forsvarsminister Trine Bramsen vil være en af de fire foredragsholdere på dagen. Derudover fortæller en over- og stabslæge om sin tid som chef på felthospitalet i Camp Bastion, mens også en soldaterveteran besøger konferencen og fortæller om sit liv med PSTD. Endelig er organisationen ’Støt Soldater og Pårørende’ inviteret til at tale om det frivillige arbejde, organisationen gør for blandt andet de pårørende til udsendte soldater.

Eleverne vil på konferencedagen sætte mere end 100 donorgaver på højkant i en tombola. De penge, eleverne har indsamlet de seneste måneder og som indsamles på dagen, doneres til foreningen ’Støt Soldater og Pårørende’ i forbindelse med konferencens afslutning.

Dagen før konferencen måtte forsvarsministeren desværre meddele eleverne, at hun ikke havde mulighed for at besøge skolen alligevel. Heldigvis gik de fremmødte lægesekretærer ikke glip af forsvarsministerens foredrag, da hun i stedet deltog via Skype fra sit ministerkontor.

Uddannelsen til lægesekretær kan du tage på Aarhus Business College – Handelsfagskolen. Uddannelsen er en toårig kontoruddannelse, hvor du skiftevis går i skole og er elev på et sygehus eller i en lægepraksis. Læs mere om uddannelsen til lægesekretær.

Relaterede nyheder


Vibeke er Danmarks bedste blomsterdekoratør-elev

Vibeke er Danmarks bedste blomsterdekoratør-elev

Skrevet af signe

Vibeke Bak Søndergaard kan noget helt særligt med blomster. Hun er netop blevet kåret som danmarksmester ved DM i Skills.

Læs mere
Mød seks elever der er i praktik

Mød seks elever der er i praktik

Skrevet af signe

Hvordan er det at være i to års praktik i en virksomhed? Det var seks EUX Business-elever med til at besvare, da de kiggede forbi skolen. Du kan møde dem lige her.

Læs mere