Aarhus
Business College
HovedforløbNyhederFå dækket op til 90% af elevens løn

Få dækket op til 90% af elevens løn

Skrevet af Mette Skiffard torsdag d. 4. juni 2020

Den aktuelle økonomiske situation som følge af COVID-19 udgør en stor udfordring for danske arbejdsgivere. Det risikerer at gå hårdt ud over elever, der er i praktik som en del af deres erhvervsuddannelse.

Det er vigtigt, at lærlinge og elever kan beholde deres praktikpladser, og det skal være overskueligt, selv for virksomheder, som er i en meget vanskelig situation at oprette nye praktikpladser. Regeringen og arbejdsmarkedets parter er derfor i maj 2020 blevet enige om følgende, som er relevant for dig, der har ansat eller overvejer at ansætte en elev:

  • Private virksomheder med lærlinge kan få 75 pct. i løntilskud gældende fra 1. maj 2020 til og med 31. december 2020. Løntilskuddet gælder for alle igangværende uddannelsesaftaler.
  • For uddannelsesaftaler, der indgås efter 1. maj 2020, ydes der et løntilskud på 90 pct. for ordinære uddannelsesaftaler, kombinationsaftaler, ny mesterlæreaftaler eller restuddannelsesaftaler.
  • For korte aftaler, der indgås efter 1. maj 2020, ydes der et tilskud på 45 pct. Det vil være en betingelse for at opnå løntilskuddet, at den korte aftale er en ny aftale mellem arbejdsgiver og elev, dvs. at arbejdsgiver ikke tidligere har haft indgået en kort aftale med samme elev.
  • Lønrefusionssatsen under skoleophold øges med 20 pct. for ordinære uddannelsesaftaler, kombinationsaftaler og restuddannelsesaftaler for skoleophold i 2. halvdel af 2020.

Hvor kommer pengene fra?

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om en trepartsaftale med en række initiativer, der med det samme holder hånden under elever på erhvervsuddannelserne og giver en økonomisk håndsrækning til danske virksomheder.

Der er over en længere årrække oparbejdet en stor opsparing i Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), og det er disse penge, der nu kommer i spil. Med aftalen udmøntes samlet set 5,4 mia. kr. af den forventede opsparing og overskud i AUB.

Relaterede nyheder


Aarhus Business College lancerer ny outdoorlinje

Aarhus Business College lancerer ny outdoorlinje

Skrevet af tinie

Fra august 2021 bliver det muligt at specialisere sig inden for outdoor, når man tager fagretningen som salgsassistent på Aarhus Business College.

Læs mere
Hovedforløbselev på Aarhus Business College vinder årets uddannelsespris fra Hedorfs fond

Hovedforløbselev på Aarhus Business College vinder årets uddannelsespris fra Hedorfs fond

Skrevet af tinie

Ann-Sofie Greve True er spedition- og shippingelev hos Anders Nielsen & Co A/S. Hun har netop afleveret sin fagprøve, som har indbragt hende årets uddannelsespris fra Hedorfs fond og 10.000 kr.

Læs mere