Aarhus
Business College
HovedforløbNyhederEUX Business-elev fra Viby bliver møbelsælger i Vietnam

EUX Business-elev fra Viby bliver møbelsælger i Vietnam

Skrevet af liro torsdag d. 20. december 2018

Det var ikke et mål for Lea at få en elevplads i udlandet, men da hun fik muligheden takkede hun ja. Hun har nu en helt ny hverdag hos et dansk møbelfirma i Ho Chi Minh City.

”Så sad jeg der og tænkte wow… det havde jeg altså ikke lige regnet med,” fortæller Lea Dantoft Pedersen om de tanker, der fulgte, efter hun fik tilbuddet om en toårig periode som handelselev i Vietnam.

Da Lea kiggede efter elevpladser, ledte hun kun i Danmark. Hos Wendelbo Interiors forventede hun, at hun skulle have en elevplads på adressen i Risskov. Men under samtalen fik hun at vide, at de kunne tilbyde en plads de næste 2 år som handelselev med speciale i salg i virksomhedens afdeling i Ho Chi Minh City i Vietnam.

Lea er 20 år og fra Ormslev udenfor Aarhus. Hun har de seneste to år gået på EUX Business på Aarhus Business College i Viby. I juni blev hun færdig med sin studentereksamen på EUX Business, og derefter valgte hun at søge en elevplads.

Et hav af ansøgninger blev sendt afsted, og Lea gik ihærdigt efter at få en elevplads, hvor hun kunne lave noget, der interesserede hende. Derfor søgte hun elevpladser, som havde noget at gøre med møbler og interiør. Som følge af dén interesse blev hun tidligt i processen varm på virksomheden Wendelbo Interiors i Risskov.

Kom i gang i god tid

Den erhvervsfaglige studentereksamen, EUX Business, består af 2 år i skole + 2 år som elev i en virksomhed.

Når elevpladsen skal findes, råder Lea andre til at fokusere meget på ansøgningsprocessen, så de kan hive deres drømmeplads i hus:

”Vær ude i god tid, og søg alle de steder, som har det, du vil have. Om ikke andet så for træningen i det. Skolen er god til at hjælpe. Så man må bare klø på.”

Du kan altid få hjælp af praktikkonsulenterne på Aarhus Business College, når du skal finde en elevplads.

Læs mere på https://aabc.dk/hovedforloebet

Anderledes kultur og nye oplevelser

Som handelselev hos Wendelbo Interiors i Vietnam assisterer Lea bl.a. kunder på mail, tager imod ordrer og deltager i kundemøder, hvor alt foregår på engelsk, da kontoret i Vietnam udelukkende assisterer kunder fra Asien, Australien og resten af Oceanien. Når hun ikke er på arbejde, bruger hun en del tid på at udforske Ho Chi Minh City sammen med nye venner, der også bor i byen inklusiv hendes danske roommate. Og det hele har været en kæmpe kulturel og spændende omvæltning.

Det var da også en stor beslutning, da hun pakkede kufferten og fløj mod Vietnam. Det hele var nyt, og alene rejsen var et stort skridt: Hun havde hverken fløjet alene eller langt før. Og dét var bare startskuddet på mange nye indtryk og en anderledes kultur. Det mærkede hun især hos den virksomhed, hun begyndte i.

”Hvor man i Danmark ville give hånden og sige pænt hej til en ny medarbejder, så registrerede mine nye, vietnamesiske kolleger mig kun lige. Efter noget tid ændrede det sig dog. Nu føler jeg mig meget velkommen, og de er alle sammen ekstremt imødekommende, når man har lært dem at kende,” fortæller Lea om den første tid i virksomheden.

Lea har også fået nye sprogfærdigheder. I virksomheden kan mange tale engelsk, men flere gange har hun været nødsaget til at bruge en af sine vietnamesiske kolleger som tolk. F.eks. når hun kommunikerer med produktionsteamet. Derudover er det nødvendigt at kunne lidt af sproget, når hun f.eks. skal køre i taxa.

”Jeg skal kunne kommunikere med taxachauffører for at komme fra A til B. Der er det virkelig godt at kunne basalt ’taxavietnamesisk’, så man kan dirigere bare en smule,” fortæller hun.

En ekstraordinær mulighed

Det kom bag på Lea, at hun fik muligheden for bruge sin elevtid et så markant anderledes sted, end hun havde forestillet sig. Men hurtigt gik det op for hende, at det var noget, hun ikke kunne sige nej til.

”Det er en helt ekstraordinær mulighed, som jeg er super glad for, at jeg valgte at tage. Jeg ville ærgre mig, hvis jeg ikke greb muligheden for at komme til et spændende land som Vietnam,” siger hun glad.

Wendelbo Interiors, Ho Chi Minh City.

Wendelbo Interiors, Ho Chi Minh City.

Udsigten fra Leas lejlighed.

På Ben Thanh-markedet kan man købe alt fra grønt og nødder til tøj og souvenirs.

Den lille, lokale restaurant Cuc Gach Quan serverer lækre vietnamesiske retter.

Svævende paraplyer tæt på shoppingcentret Saigon Square.

Poolområdet ved Leas lejlighedskompleks.

Wendelbo Interiors, Ho Chi Minh City.

Wendelbo Interiors, Ho Chi Minh City.

Relaterede nyheder


Til elever-Er du i tvivl om covid-19-retningslinjer?

Skrevet af helena torsdag d. 20. januar 2022

Vi orienterer elever om covid-19 relaterede retningslinjer og anbefalinger på Lectio.

Læs mere

Corona: Anbefalinger gældende fra 3. januar 2022

Skrevet af helena mandag d. 10. januar 2022

Børne og Undervisningsministeriet har som følge af den stigende smitte med Covid-19 udmeldt en række nye tiltag, der alle gælder fra d. 3. januar 2022.

Læs mere