Aarhus
Business College
HovedforløbNyhederElever bruger utraditionelle metoder til at skaffe praktikpladser

Elever bruger utraditionelle metoder til at skaffe praktikpladser

Skrevet af liro tirsdag d. 5. marts 2019

I denne uge får 600 østjyske virksomheder uanmeldt besøg. En storm af unge og voksne fra Aarhus Business College vil overbevise virksomhederne om, at de skal ansætte en handels-, detail- eller kontorelev.

Nina Elm-Larsen står uden for Siemens’ salgskontor i Aarhus V.

Hun tager en dyb indånding og går sammen med resten af sin gruppe ind ad hoveddøren. Nina og 77 andre elever fra Aarhus Business College leder i øjeblikket efter en praktikplads – og de bruger utraditionelle metoder for at få virksomhederne i tale.

I hele uge 10 kører eleverne i grupper rundt til aarhusianske virksomheder, der kunne have mulighed for at ansætte en kontor-, handels- eller detailelev.

Viser hvad eleverne kan

”Lærlingestorm” kalder Aarhus Business College sit initiativ, der er støttet af HK. Målet er at skaffe en toårig praktikplads til så mange elever som muligt.

Eleverne har alle færdiggjort grunduddannelsen på EUX Business, EUD Business eller EUD for studenter. De leder nu efter en elevplads, og indtil de finder den, arbejder de i skolens Praktikcenter.

”Vi vil vise erhvervslivet, hvad eleverne kan bidrage med,” siger teamleder i Aarhus Business Colleges Praktikcenter, Jeanette Nielsen Thomadsen.

”Virksomhederne skal opdage, at det slet ikke er så svært at ansætte en elev i to år. Vi hjælper med papirarbejdet, og vores elever kommer med den nyeste viden og en stor lyst til at lære.”

Stedet er ikke så vigtigt

Nina Elm-Larsen drømmer om at få en plads kom kontorelev på et museum eller en kulturforvaltning, fordi hun oprindeligt er uddannet kunsthistoriker. Men stedet er egentlig ikke så vigtigt, fortæller hun, da hun har besøgt virksomhed nummer 16:

”Det vigtigste er at finde en plads, hvor der er gode kolleger, som har lyst til at lære fra sig. Hvor jeg kan løse spændende opgaver og blive dygtigere. Jeg håber, ugen ender med, at alle i min lille gruppe får en elevplads, så vi kan gøre vores uddannelse færdig ude i virkeligheden.”

Jeg vil gerne arbejde med administrative opgaver, fordi jeg godt kan lide at beskæftige mig med kommunikation og mennesker. Jeg er uddannet kunsthistoriker og har nu taget en kontoruddannelse for at åbne mine muligheder på arbejdsmarkedet.

Nina Elm-Larsen

Søger praktikplads inden for kontor

Vil du lære vores elever at kende?

Mød dem alle sammen i LinkedIn-gruppen “Lærlingestorm”.

Har du spørgsmål?

Jeanette Nielsen Thomadsen
Teamleder
22 30 35 88jtho@aabc.dk

Relaterede nyheder


Til elever-Er du i tvivl om covid-19-retningslinjer?

Skrevet af helena torsdag d. 20. januar 2022

Vi orienterer elever om covid-19 relaterede retningslinjer og anbefalinger på Lectio.

Læs mere

Corona: Anbefalinger gældende fra 3. januar 2022

Skrevet af helena mandag d. 10. januar 2022

Børne og Undervisningsministeriet har som følge af den stigende smitte med Covid-19 udmeldt en række nye tiltag, der alle gælder fra d. 3. januar 2022.

Læs mere