Aarhus
Business College
HovedforløbNyhederAarhus Business College og Handelsfagskolen planlægger fusion

Aarhus Business College og Handelsfagskolen planlægger fusion

Skrevet af broh torsdag d. 28. marts 2019

To stærke skoler vil gå sammen om at skabe Danmarks bedste handels- og detailuddannelser. Ambitionen er at etablere et fagligt fyrtårn inden for det merkantile felt.

Aarhus Business College og Handelsfagskolen planlægger en fusion og har nu ansøgt Undervisningsministeriet om tilladelse til at samle kræfterne. Sammen kan skolerne i endnu højere grad sikre kvalificerede og kompetente medarbejdere til de danske virksomheder.

Handelsfagsskolen er en landsdækkende specialistskole, der i et tæt samarbejde med erhvervslivet uddanner faglærte med et dybt og indgående branchekendskab. På afdelingerne i Odder og Skåde uddanner Handelsfagskolen praktikelever og medarbejdere inden for handel, detail og kontor, f.eks. materialister, blomsterdekoratører, sportshandlere og isenkræmmere. Handelsfagskolen uddanner også kontorelever med fokus på fx administration og har to velfungerende skolehjem, hvor elever bor under deres skoleophold.

Aarhus Business College er en af landets største handelsskoler, som i over 150 år har uddannet både unge og voksne inden for det merkantile felt. Under Aarhus Business College hører blandt andet byens største gymnasium – Aarhus Handelsgymnasium – med afdelinger i Viby og Risskov. Aarhus Business College har også aktiviteter på Campus Sønderhøj i Viby, hvor skolen blandt andet udbyder den erhvervsfaglige studentereksamen EUX Business, EUD Business, kurser og efteruddannelse samt erhvervsrettet 10. klasse. Derudover er Aarhus Business College værtsskole for Videncenter for Digital Handel og for eVidenCenter, Det Nationale Videncenter for e-læring.

Begge skoler har dygtige og engagerede undervisere, som brænder for deres fag. Skolerne har i forvejen et fælles strategisk samarbejde inden for bl.a. Digital Handel og Eventkoordinator-uddannelsen.

”Dansk erhvervsliv har i høj grad har brug for dygtige medarbejdere inden for handel og detail. Det er helt oplagt at fusionere de to skoler og udnytte de individuelle styrker til at spille hinanden endnu stærkere,” siger bestyrelsesformand for Aarhus Business College Karina Boldsen.

Hun roser Handelsfagskolens på én gang brede og dybe faglighed.

Det er vigtigt at understrege, at fusionen ikke er en spareøvelse. Ambitionen er tværtimod at fremtidssikre uddannelserne. Skolerne vil sammen stå stærkt som aldrig før og skabe et one-stop for virksomheder, der nu kun skal henvende sig ét sted, hvis de vil uddanne elever eller efteruddanne faglærte inden for det merkantile felt.

Karina Boldsen

Bestyrelsesformand, Aarhus Business College

Bestyrelsesformand på Handelsfagskolen Jens Birkeholm er lige så positiv.

”Det er en fantastisk mulighed for at skabe endnu bedre uddannet arbejdskraft i handels- og detailvirksomheder fra hele Danmark. Udviklingen går så hurtigt inden for bl.a. detailhandlen, at virksomhederne løbende må uddanne elever og videreuddanne medarbejdere. Sammen kan skolerne tilbyde alt fra onlinekurser til overnatning,” siger han.

Poul Erik Pedersen, der er direktør i Danmarks Sportshandler Forening og medlem af Handelsfagskolens bestyrelse, fremhæver de nye muligheder for online-læring for Handelsfagskolens elever og kursister: ”Samarbejdet vil i høj grad medvirke til at styrke detailhandlens position nationalt,” siger han.

Formand for HK Kommunal i Østjylland Hans-Henrik Hansen er enig i, at der kun er fordele ved samarbejdet: ”De to skoler kan til sammen skabe langt stærkere uddannelser og mere synlige karriereveje. Vi hæver barren og letter adgangen til livslang læring på området,” siger Hans-Henrik Hansen, der også er næstformand for Aarhus Business Colleges bestyrelse.

De to skoler har sendt en screeningsansøgning til Undervisningsministeriet og vil bruge de næste måneder på at konsolidere samarbejdet.

Aarhus Business College har længe været en tæt samarbejdspartner for Handelsfagskolen og er blandt andet kendetegnet ved stærke digitale kompetencer – både når det gælder teknisk afvikling og pædagogiske metoder.

Jens Birkeholm

Bestyrelsesformand, Handelsfagskolen

Kontakt

For yderligere spørgsmål – kontakt bestyrelsesformand på Aarhus Business College Karina Boldsen eller bestyrelsesformand på Handelsfagskolen Jens Birkeholm.

Karina Boldsen
Bestyrelsesformand, Aarhus Business College
2265 6714
Jens Birkeholm
Bestyrelsesformand, Handelsfagskolen
2620 4266

Fakta

Herunder findes fakta om de to skoler.

Handelsfagskolen

  • 78 ansatte og 555 årselever – heraf 220 på skolehjem.
  • Handelsfagskolen har adresser i Odder (Rådhusgade 56-58) og Højbjerg/Skåde (Skåde Skovvej 2).

Aarhus Business College

  • 549 ansatte og 2.855 årselever.
  • Aarhus Business College har adresser i Viby (Campus Sønderhøj og Viemosevej 1) og Risskov (Vejlby Centervej 50).

Relaterede nyheder


Til elever-Er du i tvivl om covid-19-retningslinjer?

Skrevet af helena torsdag d. 20. januar 2022

Vi orienterer elever om covid-19 relaterede retningslinjer og anbefalinger på Lectio.

Læs mere

Corona: Anbefalinger gældende fra 3. januar 2022

Skrevet af helena mandag d. 10. januar 2022

Børne og Undervisningsministeriet har som følge af den stigende smitte med Covid-19 udmeldt en række nye tiltag, der alle gælder fra d. 3. januar 2022.

Læs mere