Hjaelp-din-teenager-videre-fra-et-afslag-aspect-ratio-1204-594

Hjælp din teenager videre fra et afslag

Når tiden for skolestart nærmer sig, får rigtig mange elever fra folkeskolen besked om, at de ikke har fået plads hos deres højest prioriterede ungdomsuddannelse i ansøgningen. Selvom beskeden kan tage pusten fra én, er der heldigvis masser af måder, man kan hjælpe sin teenager godt videre på.

Et afslag på ansøgningen til en ungdomsuddannelse kan føles som en rigtig mavepuster. Især hvis man ikke ved, hvad man så skal vende sig imod.

Rigtig mange grundskoleelever får  tilbudt plads på et andet gymnasium, end det de har søgt som førsteprioritet. En del elever har yderligere ikke haft nogen 2.- eller 3. prioritet på deres ansøgning. De elever skal derfor til at undersøge andre uddannelser nu.

Men hvad gør man som forældre til en elev, der pludselig befinder sig i den situation?

Spørger man psykolog ved Aarhus Business College, Søren Diederichsen, så er det naturligt, at man som forældre kan blive i tvivl om, hvordan man bedst kan hjælpe sin teenager videre. Første skridt at få anerkendt de følelser et afslag vækker hos den unge. Læs mere om det nedenfor:

Sådan hjælper du din teenager videre

Magnus fik afslag på sit førstevalg

Magnus går på HHX, men havde andre ungdomsuddannelser som 1. prioritet, da han søgte. Hør ham fortælle om, hvordan det føles at få afslag og om, at det ikke altid er så skidt som man frygter at starte et andet sted.

Har du spørgsmål?

Tag fat i vores studievejledning/studievejledere på HHX Handelsgymnasiet eller EUX Gymnasiet.