Aarhus
Business College
EUX Business, EUD Business & EUD10NyhederVirksomhedsbesøg på Campus Sønderhøj satte gang i elevdrømmene

Virksomhedsbesøg på Campus Sønderhøj satte gang i elevdrømmene

Skrevet af tinie torsdag d. 23. september 2021

Arenaen på Campus Sønderhøj var fyldt af summende forventning fra elever og forældre, da rektor Mads K. Andersen den 21. september bød velkommen til infoaften om elevpladser på EUX Business. Her var virksomhederne Bilka, XL-Byg og Aarhus Kommune mødt op for at fortælle, hvad en elevplads hos dem byder på.

Glem de lange danskstile og de tyske gloser, og lad bare dine venner om at hygge sig med tykke historiebøger. Hos os bliver du oplært i en milliardomsættende virksomhed, hvor friheden er stor og afstanden mellem idé og handling lille.

Det var hovedbudskabet til de mange fremmødte elever og forældre, der denne tirsdag aften havde fundet vej til virksomheden XL-Bygs minioplæg om elevpladser. To andre steder på skolen holdt virksomhederne Bilka og Aarhus Kommune også oplæg.

Infoaftenen var en del af, at eleverne på EUX Business efter uddannelsens to første år på skolebænken skal ud i virkeligheden i en elevplads indenfor en af specialeretningerne kontor, detail, event, handel, eller digital handel.

Frihed til forhandlinger og fodfejl

I klasselokalet hvor XL-Byg holdt oplæg stod elever Jonathan og Anne Sofie klar sammen med deres uddannelsesvejleder Mette Brund. Og det var ikke lyttende ører og nysgerrige blikke, der manglede fra tilhørerne, da de fortalte om deres hverdag i en elevplads.

”Noget af det allerbedste og sjoveste ved X-Byg er den grad af frihed, vi har i vores elevtid. Tag for eksempel en salgssituation – her er jeg nogenlunde fri til bestemme, hvad jeg vil sælge en vare til,” sagde Jonathan, mens han tydeligt lagde tryk på ordet ’nogenlunde’ og sendte sin vejleder et drillende smil, før han lidt mere udglattende fortsatte:

”Ej, der er selvfølgelig en pris på varen nede i butikken, men hvis jeg står med et håndværksfirma og et potentielt stort salg, så er det ofte ikke butiksprisen, vi handler til. Og den frihed gør, at jeg lærer en masse om salg, og det er supersjovt!” lød det fra Jonathan, der blandt andet fortalte om en helt særlig stor ordre, han selv havde stået for, når eksempelvis håndværkere skulle have nye biler fyldt op med helt nyt værktøj.

”Så løber det jo snildt op i 60-80.000 kroner pr. bil – og dem skal de så have et par stykker af,” sagde en tydeligt stolt Jonathan.

Også Anne Sofie fortalte begejstret om sin elevplads hos virksomheden. Men så nemt fik de to tidligere EUX Business-elever ikke lov at slippe.

”Nu hører vi jer kun fortælle om alt det gode og alle jeres succeser, men hvad med alle jeres bommerter? I må have dummet jer lidt undervejs. Hvad har været jeres største fejl, mens I har været elever?” udspurgte den kærligt drillende uddannelsesvejleder Mette Brund sine to elever.

Og efter en modig vejrtrækning og et lille farveskift i kinderne tog Anne Sofie mod til sig.

”Jamen, jeg er da engang kommet til at sælge noget… gratis,” lød det, mens alle i lokalet kvitterede med et medfølende grin.

”Men hey, det var en af de ting, jeg lærte allermest af, og der har aldrig været nogle sure miner over nogle af de fejl, jeg har begået i min elevtid – alle er flinke, forstående og forsøger at hjælpe én godt på vej,” lød det fra Anne Sofie, da en underviser pludselig kom ind i klasselokalet og pegede diskret ned på sit armbåndsur med tydeligt signal om, at næste hold stod klar til oplæg ude på gangen.

Derpå kunne eleverne og forældrene bevæge sig videre rundt i huset til historier om alt lige fra studieture til Texas til en karrierevej, der kun går opad.

Relaterede nyheder


Fjerde år i træk: Elev fra Aarhus Business College vinder 1. præmien ved prestigefuld prisuddeling

Fjerde år i træk: Elev fra Aarhus Business College vinder 1. præmien ved prestigefuld prisuddeling

Skrevet af marie

1. pladsen gik for fjerde år i træk til en elev fra Handelsfagskolen – Aarhus Business College ved uddelingen af Detailhandlens Fagprøvepris 2021. Også 3. pladsen gik til en elev fra Aarhus Business C...

Læs mere
Hovedforløbselev tildeles Hedorfs uddannelsespris

Hovedforløbselev tildeles Hedorfs uddannelsespris

Skrevet af marie

Læs mere