Aarhus
Business College
EUX Business, EUD Business & EUD10NyhederDe nye elever blev taget godt imod

De nye elever blev taget godt imod

Skrevet af liro fredag d. 10. august 2018

Torsdag den 9. august begyndte de spændte, nye elever på EUD Business og EUX Business. 

Glade, men samtidig forvirrede og undersøgende blikke var der mange af, da de nye elever elever mødte op på Campus Sønderhøj torsdag morgen.

I forhallen blev de mødt med åbne arme af nuværende elever, som hjalp dem med at finde kantinen.

Hvert langbord i kantinen var markeret med et stykke A4-papir med klassernes navne. Her skulle de nye elever sidde. Da klokken blev 9, rejste den første klasse sig for at følge efter klasselæreren. Klasse efter klasse fulgte derefter trop, og til sidst var kantinen tom for nye elever.

Efter to år på Campus Sønderhøj skal eleverne på EUX Business ud og have en elevplads. Når to år i skole + to år i lære er gennemført, har eleverne både en erhvervsuddannelse og fuld studiekompetence til videregående uddannelser.

For EUD’ernes vedkommende varer skoledelen max et år – så skal de ud og bringe evnerne i spil i erhvervslivet.

Nye venner og fede studieture

Introdagene på Sønderhøj i Viby er fyldt med en masse tanker og forventninger til de kommende års skoletid. En af de altoverskyggende tanker, inden man starter på en ungdomsuddannelse, handler om, hvem man nu skal til at gå i klasse med. Det er især det, som Mads Kruse på 17 år har haft fokus på:

”Jeg har gået på efterskole de seneste to år. Så jeg glæder mig meget til at få nogle nye venner i Aarhus-området,” siger Mads, som netop er startet i talentklassen EUX Business International.

For Mads var hverken HHX eller STX nogensinde inde i overvejelserne. De to skoleår på EUX Business efterfulgt af to år, hvor man lærer at bruge teorien i praksis, tiltalte ham meget mere. Og for ham er længden af uddannelsen meget vigtig:

”Jeg har fundet ud af, at det hænger bedre fast hos mig, hvis jeg lærer mere intensivt. Og det kommer jeg til her, hvor der kun er to år på skolen, før jeg skal ud i en elevplads,” fortæller han.

En af Mads’ nye klassekammerater er Nanna Persson. Hun er ligesom Mads 17 år gammel. En af hendes venner plantede idéen om EUX Business hos hende, og da hun altid har haft en stor interesse for handel, salg og især engelsk, var talentsporet EUX Business International oplagt.

At møde de nye klassekammerater har også været noget af det, hun har set mest frem til. Men der er én ting, som fylder endnu mere, når hun ser frem mod tiden på EUX Business:  Hendes klasse skal på to længere studieophold.

”Jeg glæder mig rigtig meget til turene til London og USA. I London skal vi blandt andet bo hos en værtsfamilie, og i USA skal vi gå på college,” siger hun.

I alt begynder 5 nye EUX Business-klasser, 2 nye EUD Business-klasser og 2 nye 10.klasser på den spritnye Campus Sønderhøj i Viby.

Hvad er forskellen på EUD og EUX?

EUD Business:

Den hurtigste vej for dig, der gerne vil ud i erhvervslivet. Efter max 1 år i skole kommer du ud i virkeligheden, hvor du skal bruge alle de ting, du har lært. Du skal være elev i en virksomhed i 2 år inden for fx butik eller handel.

Er det mere end et år siden, du forlod grundskolen, varer din skoleperiode et halvt år, hvorefter du starter din elevtid i en virksomhed.  Læs mere her.

EUX Business

Den erhvervsfaglige studentereksamen er en 4-årig uddannelse. Den består af 2 år i skole med fag på gymnasialt niveau efterfulgt af 2 år i lære som elev i en virksomhed.

Her kan du bl.a. arbejde med markedsføring, spedition, butik/detail, administration, event og handel.

EUX er den eneste ungdomsuddannelse, der giver dig en erhvervsuddannelse og en studentereksamen på samme tid. EUX Business giver dig fuld studiekompetence til videregående uddannelser – samtidig med at du får værdifuld erfaring fra erhvervslivet. Læs mere her.

Relaterede nyheder


Galla 2019!

Skrevet af signe onsdag d. 8. maj 2019

Fredag den 26. maj var den røde løber rullet ud i Turbinehallen. Studieårseleverne på EUX Business var til galla, hvor der var god mad, hyggelige timer og lanciers på programmet. Senere på aftenen var...

Læs mere

Følg Sigurd, Mads, Christian, Jonas og de andre i Seattle

Skrevet af signe torsdag d. 28. marts 2019

Se filmen med klasse 3A, som var fire uger i Seattle. Den er lidt lang – men den er sjov 😉

Læs mere