Aarhus
Business College
EUX Business, EUD Business & EUD10NyhederHvor har du fået praktikplads?

Hvor har du fået praktikplads?

Skrevet af Mette Skiffard tirsdag d. 7. juli 2020

Eleverne på EUX Business har netop afsluttet 2 år i skole. Nu skal de i 2 års praktik i erhvervslivet inden for handel, kontor, detail, digital handel eller event. Vi har spurgt nogle af dem, hvad de glæder sig allermest til, når de starter på deres praktikplads efter sommerferien.

Kasper Bak Bodilsen

Jeg har fået elevplads hos Rema 1000 på Trøjborg. Jeg har valgt Rema 1000, fordi det er en spændende arbejdsplads, hvor der er meget kontakt med kunderne. Jeg gik efter en elevplads i detailhandlen, fordi jeg har haft et studiejob i Rema 1000, og der er bare et fedt sammenhold. Det betyder, at man glæder sig til at komme på arbejde hver morgen.

De første 2 år på EUX Business har været en megafed oplevelse med dejlige klassekammerater. Mine yndlingsfag har været matematik og samfundsfag.

Astrid Marie Steiniche

Jeg skal være salgselev hos Sephora. Jeg har et studiejob der i forvejen, og min chef tilbød mig en elevplads, så snart hun hørte, at jeg gik på EUX Business. Når jeg skal drømme stort, kunne jeg godt tænke mig at blive store manager en dag.

Jeg er glad for, at jeg valgte den her uddannelse, og det er superfedt, at man blander skolen og erhvervslivet sammen.

David Mikkelsen

Jeg skal være salgselev hos Salling i afdelingen Young Fashion. Jeg har valgt det, fordi jeg godt kan lide tøj og mode, og det er fedt at hjælpe andre inden for det felt. Jeg glæder mig til at få masser af produktviden og lave mange personlige salg, hvor kunderne føler, at jeg har givet god service.

EUX Business har været megafedt. Jeg interesserer mig for business, og det er fedt, at man kan tage gymnasiefagene på 2 år og så bruge 2 år på at prøve det af i virkeligheden. Hele vejen igennem får man et indblik i, hvad man kan bruge fagene til.

Celina Teglborg

Jeg skal være handelselev hos Jysk i Bruuns Galleri. Jeg skal lave online-markedsføring, og jeg valgte det, fordi opgaverne lyder spændende, og det virker som et fedt sted at være. Jeg tror, det er en virksomhed, hvor jeg kan udvikle mig meget og arbejde mig op.

Det har været rigtig godt at gå på EUX Business indtil videre. Jeg har fået en masse nye venner.

Christian Friis Bonde

Jeg har fået elevplads hos Stark i Viby. Ved samtalen sagde de, at jeg ville få svar inden for en uge, men de ringede samme eftermiddag. I det første år på EUX Business var jeg i en uges praktik hos Stark, og sammenholdet, stemningen og drengehørmen var ret fedt. Jeg skal primært være i butikken, og måske skal jeg køre ud til de professionelle kunder. Jeg elsker at sælge, og det er fedt at møde en masse nye mennesker.

Jeg valgte EUX Business, fordi jeg var skoletræt, men efter noget tid fandt jeg ud af, hvor mange muligheder den her uddannelse giver, og de 2 år på skolen er gået alt for hurtigt. Mine yndlingsfag har været afsætning og IT.

Lærke Jæger

Jeg skal være finanselev hos BankNordik. Det lød megaspændende, og jeg kunne godt tænke mig at arbejde med banker og økonomi. Jeg skal have mine egne kunder og rådgive dem, og jeg glæder mig meget til at komme i gang.

Mine yndlingsfag på skolen har været Afsætning og Virksomhedsøkonomi, fordi det er to fag, jeg ikke har kendt før, og hvor jeg lærte noget helt nyt. Vores undervisere på EUX Business har været supergode.

Rasmus Snæver Andersen

Jeg skal være salgselev hos Jysk i Skejby. Jeg har valgt det, fordi jeg har et studiejob i Bilka, og det har åbnet mine øjne for at være sælger. Det er min fremtid. Jeg kan lide at have indflydelse på kundernes valg og få god respons. Det er tilfredsstillende, at jeg kan dele ud af min viden, vise jeg er god til noget og give kunderne en god oplevelse.

Paula Langowska

Jeg skal være kontorelev med speciale i økonomi hos Kvist & Jensen i de næste 2 år. Det er statsautoriserede revisorer, og det er en spændende virksomhed – især fordi jeg altid har drømt om at blive revisorassistent.

Det har været både hyggeligt og sjovt at gå på EUX Business indtil videre. Jeg kan lide skolen, jeg kan lide vores klasse, og så har vi haft nogle virkelig dygtige undervisere.

Emil Lynge Ohlsson

Jeg skal være salgselev hos T.Hansen. Jeg interesserer mig for biler og deres tilbehør, og der er et ungt personale, som jeg tror, jeg kommer til at have det godt med.

Jeg valgte EUX Business, fordi jeg ville have en gymnasial uddannelse, og mit yndlingsfag har været engelsk. Jeg har lært en masse, fået en masse venner og en elevplads. Det er ikke så dårligt 😉 Men jeg glæder mig meget til de næste 2 år, hvor jeg ikke skal have ret mange lektier for – så har man fri, når man har fri.

Teresa Møller Jørgensen

Jeg skal være salgselev hos Jysk i Tilst. Jeg startede der som weekend-sælger for tre år siden, og de kan se et potentiale i mig. De har presset på lige siden, for at jeg skal blive elev i butikken. Jeg er god til kundekontakt og til at sætte mig i andre folks sted – og selvfølgelig til at sælge. Jeg kan lide at løse problemer for folk og give dem en god service.

Jeg valgte EUX Business, fordi en af mine kolleger havde gået der. Det lød som en god mulighed for mig, fordi man kommer ud i erhvervslivet, mens man uddanner sig.

Mathias Nørgaard

Jeg skal være shippingelev hos Kuehne + Nagel. Jeg er spændt på, hvilke arbejdsopgaver jeg får, men det kommer selvfølgelig til at handle om at sende containere fra A til B.

Det har været spændende og udfordrende at gå her på EUX Business. Mit yndlingsfag har været virksomhedsøkonomi, fordi det er fedt at få en forståelse for, hvordan et budget og et årsregnskab fungerer. Det er rart at gå her, fordi man møder mange forskellige mennesker, og der er plads til alle.

Lillian Changizi

Jeg har fået elevplads hos Matas i Galten. Jeg har altid været interesseret i makeup og skønhedsprodukter, og Matas er en stor kæde med mange muligheder.

Jeg valgte EUX Business, fordi det er fedt at kombinere 2 år i skole med 2 år i erhvervslivet. Man udvikler sig fagligt og får samtidig en større horisont i praksis. Mine yndlingsfag har været engelsk og markedskommunikation.

Oscar Toft Kammacher

Jeg skal være salgs-elev hos Jysk i Tilst. Jeg har valgt Jysk, fordi jeg har hørt gode ting om virksomheden, og at det er et godt sted at være elev.

EUX Business har været et rigtig godt sted for mig – det har været udfordrende og fedt. Mit yndlingsfag har været engelsk.

Cecilie Bech

Jeg skal være salgselev hos Salling i beauty-afdelingen. Jeg valgte Salling, fordi det er en stor virksomhed, hvor jeg kan udvikle mig. Det er kun mig selv, der sætter begrænsningerne. Jeg ved ikke, hvor det ender, men det er et godt sted at starte.

Jeg valgte EUX Business, fordi jeg godt kan lide, at man skal 2 år i skole og 2 år ud i praktik – altså at man lærer teorien først og får det praktiske derefter. Man kan se en mening med det, man lærer, fordi man skal ud og bruge det. Jeg har flere yndlingsfag – på første år var jeg vild med samfundsfag. På andet år har mit yndlingsfag helt klart været markedskommunikation, fordi det er fedt at analysere reklamer og se hvilke strategier, man skal udvikle for at fange forbrugerne.

Magnus Brogner

Jeg har valgt en elevplads hos Stark i Brabrand, fordi det er fedt at handle med professionelle kunder, der ved, hvad de vil have. Jeg bliver handelselev med fokus på business to business, og jeg kommer til at sidde med ansvaret for store beløb. Jeg glæder mig til at komme ud og bestille en masse og bruge teorien i praksis.

Jeg valgte EUX Business, fordi jeg interesserer mig for fagene, og de 2 første år har været rigtig gode. Det bedste har været det sociale på skolen.

Frederikke Berndt Olesen

Jeg skal være handelselev hos Bent Brandt i Lisbjerg, som er Danmarks største leverandør til storkøkkener. Stillingen var mega-interessant. Jeg skal sidde med indkøb, og jeg kan bruge den erfaring, jeg får, til rigtig meget. Jeg skal købe alt muligt – både ismaskiner, inventar, glas, ovne og køleskabe.

Jeg valgte EUX Business, fordi det er 2 år i skole og 2 år i en praktikplads. Så kan jeg også tjene penge de sidste 2 år af uddannelsen. Det hele passer bare godt til mig. Jeg glæder mig til at se, hvor meget af alt det jeg har lært på skolen, jeg kan bruge ude i virkeligheden.

Vitus Fleron

Jeg har fået elevplads hos Stark i Skejby. Jeg har valgt det, fordi det lyder som en god virksomhed, hvor jeg kan få en aktiv arbejdsdag og komme rundt og snakke med kunder. Alle, jeg har mødt fra personalet, virker søde. Jeg skal være salgselev, og jeg glæder mig.

Sara Jensen

Jeg har fået elevplads hos Jem&Fix i Lystrup. Der var bare god kemi ved samtalen, og jeg synes, de var venlige. Jeg skal være detailelev, og jeg glæder mig til at lære mine nye kolleger at kende.

Læs mere om EUX Business her

EUX Business-brochure (printvenlig version)

Relaterede nyheder


Blomsterdekoratør-elev vinder DM i Skills 2022!

Blomsterdekoratør-elev vinder DM i Skills 2022!

Skrevet af helena

En glad Simone. I weekenden vandt hun 1. pladsen i blomsterdekoratør-konkurrencen i DM i Skills 2022.

Læs mere
Besøg vores skole

Besøg vores skole

Skrevet af helena

Vil du se skolen, inden du træffer dit uddannelsesvalg? Få en rundvisning og svar på alle dine spørgsmål.

Læs mere