Aarhus
Business College
EUX Business, EUD Business & EUD10NyhederForældrearrangement på Campus Sønderhøj

Forældrearrangement på Campus Sønderhøj

Skrevet af emily onsdag d. 11. september 2019

En masse forældre og elever var mødt op for at høre om alle de spændende muligheder, eleverne har på de sidste to år af deres uddannelse.

Efter en kort tale og introduktion ved rektor Mads K. Andersen sad forældre og elever samlet på Campus Sønderhøj spændte på at høre om, hvilke muligheder, der venter eleverne på de sidste to år af deres uddannelse.

I første omgang bød Mads velkommen til eleverne fra EUD Business og deres forældre. Her blev der vist videoer på storskærm om, hvordan det er at være elev indenfor handel og detail. Efterfølgende var elevansvarlige fra både Bestseller og XL Byg på scenen for at fortælle om, hvorfor det er fedt at være elev i netop deres virksomhed.

Bagefter kunne eleverne tage deres forældre med op i to klasselokaler, hvor Bestseller og XL Byg begge havde taget en af deres elever med. Her fik de tyve minutter til at fortælle mere, og der var rig mulighed for at stille spørgsmål til livet som elev indenfor enten handel eller detail.

Fem retninger 

Senere på aftenen dukkede alle de nye EUX Business elever og deres forældre op. De blev præsenteret for nogenlunde samme program med en tilføjelse af retningen kontor repræsenteret af Aarhus Kommune.

Eleverne fra EUX Business kan i løbet af deres sidste to år af uddannelsen vælge mellem fem retninger: Kontor, detail, handel, digital handel og event. Og i løbet af aftenen fik eleverne snust til nogle af de spændende muligheder, de har.

Forældrene fik også mulighed for at tilmelde sig et nyhedsbrev, hvor de kan følge med i deres teenagers liv på skolen. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet lige her.

Det er spændende at høre om de forskellige retninger, vi kan vælge. Jeg har valgt EUD Business, fordi jeg vil ud at arbejde i butik. Jeg vil gerne være elev i en dagligvarebutik. Jeg har været ungarbejder i en dagligvarebutik i mange år, det interesserer mig, så nu har jeg lyst til at bygge videre på det.

Cecilie, 17 år og elev på EUD Business

Det er rigtig godt at arrangementet bliver afholdt sådan, at hvis man ikke ved, hvad man vil, så kan man få indsigt i, hvad der rent faktisk sker ude i virksomhederne. Jeg har fået det ud af det, at nu kan jeg spørge Cecilie, om hun er sikker på, at det er en dagligvarebutik, hun vil være i eller om hun måske heller vil til Bestseller eller Matas eller andet. Men nu ved jeg jo, at hun er rimelig sikker på, hvad hun vil.

Jack, far til Cecilie

Relaterede nyheder


Januar-studenter på EUX Business

Skrevet af signe mandag d. 27. januar 2020

En lille gruppe EUX Business-elever kan allerede i januar fejre, at de sidste eksamener er overstået. Se billederne fra dimissionen, og mød nogle af eleverne her.

Læs mere

Mød 6 elever der er i praktik

Skrevet af signe

Hvordan er det at være i 2 års praktik i en virksomhed? Det spørgsmål var 6 EUX Business-elever med til at besvare, da de kiggede forbi skolen. Du kan møde dem lige her.

Læs mere