Aarhus
Business College
EUX Business, EUD Business & EUD10NyhederElev fra Aarhus Business College blev til prisbelønnet boghandler

Elev fra Aarhus Business College blev til prisbelønnet boghandler

Skrevet af liro onsdag d. 28. november 2018

Camilla Pejtersen er uddannet pædagog, og så er hun detailassistent fra Aarhus Business College. Nu har hun vundet 2 priser som boghandler.

Ved Store Torv i hjertet af Aarhus ligger boghandlen Kristian F. Møller. På facaden fortæller store guldbogstaver butikkens navn. Til venstre lige indenfor døren får man fornemmelsen af, at det ikke bare er en almindelig boghandel, men en boghandel med fokus på innovative løsninger. For i Kristian F. Møller har man som noget nyt valgt at dedikere et hjørne i butikken til det yngre segment – nærmere bestemt aldersgruppen 11-16 år.

Her stikker små sedler op fra ungdomsbøgerne, som har sin egen hylde i butikken. Sedlerne er korte anmeldelser, som en gruppe unge har lavet, så andre kan læse om deres oplevelse af bøgerne. Der er tale om et projekt, som blev indledt i foråret af den daværende detailelev, 35-årige Camilla Pejtersen. Kort fortalt går det ud på, at en gruppe unge fra Aarhus Kommune en gang i mellem sætter sig sammen i et læserteam, hvor de bl.a. diskuterer de nyeste udgivelser indenfor ungdomslitteratur, som de kan komme forbi og låne fra en stor reol i det ene hjørne af butikken.

Efter endt elevtid var Kristian F. Møller så tilfredse med Camilla Pejtersen, at hun blev fastansat. Camilla er uddannet pædagog, men i 2013 begyndte hun på Aarhus Business College på det, der i dag svarer til EUV Business. Og efter nogle omveje endte hun med at få en elevplads hos Kristian F. Møller.

I de sidste uger af den 2 år lange elevtid, skulle hun lave fagprøve. Her valgte hun at kombinere sin viden fra pædagogfaget med sin nyerhvervede viden fra skolen og boghandlen og opstartede projektet #kfmungelæser. Et projekt der på kort sigt skal få flere unge til at læse bøger, og som på længere sigt skal få mere salg i biksen.

”Jeg ville specialisere teorien fra pædagogfaget uden at skulle arbejde som pædagog. Det var spændende at se, om jeg kunne det. Derfor var det oplagt at tage fat i enten børne- eller ungdomsbøger. Jeg tog fokus på ungdomsbøgerne, og skabte et ungt læserteam,” fortæller Camilla Pejtersen.

Prisvindende fagprøve

Projektet var så stor en succes, at man har valgt at beholde det som en fast bestanddel af butikken. Samtidig har Camilla også fået flere udmærkelser for sit arbejde med den yngre generation. Hun vandt således både Årets Unge Boghandler, som er givet af Boghandlerforeningen, og Detailhandlens Fagprøvepris, som bliver uddelt af Dansk Erhverv og HK.

”Årets Unge Boghandler-prisen er jeg utrolig glad for, fordi det er en intern boghandlerpris. I forhold til Detailhandlens Fagprøvepris var det første gang, den blev vundet af en boghandler. Så den er sjov for mig at vinde, god for butikken og fantastisk for branchen, fordi der kommer fokus på boghandlere. Det var helt vildt,” siger den begejstrede boghandler.

Men den store hæder ved at vinde priserne var ikke det eneste, Camilla fik ud af det. I forbindelse med Årets Unge Boghandler-prisen fik hun et legat, som skal bruges på en studierejse til et valgfrit land, hvor hun skal se på bøger, og for Detailhandlens Fagprøvepris vandt hun 25.000 kr.

Vidste ikke, hvad hun ville

Da Camilla Pejtersen startede på Aarhus Business College i 2013, vidste hun ikke præcis, hvad hun ville med studiet. Hun vidste kun, at hun ville prøve købmandsfagene af, for at se, om det var noget for hende. I løbet af uddannelsen har hun fået øjnene op for, at kunderne efterspørger oplevelser i forbindelse med deres køb – en efterspørgsel, hun godt kan lide at efterkomme.

”Det er noget af det, jeg synes er sjovt at lave i Kristian F. Møller. At lave events og prøve at skabe en oplevelseskultur i butikslivet. Der kan jeg spille ind med nogle af de idéer, som jeg har med mig,” siger hun.

En af hendes medstuderende fik en elevplads hos Kristian F. Møller. Og da hun blev færdig som elev, stod Camilla på spring til at tage den ledige plads. Da hun begyndte der, gik det hurtigt op for hende, at hun kunne indlemme sine erfaringer fra pædagogfaget i sit nye arbejde indenfor detail.

”Salgsfaget handler om at sælge, men forbrugerne efterspørger ofte også de bløde værdier. Jeg tror, at det vil give mere salg i sidste ende,” siger hun.

Relaterede nyheder


Galla 2019!

Skrevet af signe onsdag d. 8. maj 2019

Fredag den 26. maj var den røde løber rullet ud i Turbinehallen. Studieårseleverne på EUX Business var til galla, hvor der var god mad, hyggelige timer og lanciers på programmet. Senere på aftenen var...

Læs mere

Følg Sigurd, Mads, Christian, Jonas og de andre i Seattle

Skrevet af signe torsdag d. 28. marts 2019

Se filmen med klasse 3A, som var fire uger i Seattle. Den er lidt lang – men den er sjov 😉

Læs mere