Aarhus
Business College
EUX GymnasietNyhederAarhus Business College – Handelsfagskolen rydder bordet i prestigefuld prisuddeling

Aarhus Business College – Handelsfagskolen rydder bordet i prestigefuld prisuddeling

Skrevet af liro fredag d. 18. september 2020

Både 1., 2. og 3. pladsen gik til elever fra Aarhus Business College – Handelsfagskolen ved uddelingen af Detailuddannelsens Fagprøvepris 2020.

Siden 1999 har Dansk Erhverv og HK hvert år uddelt præmier til de bedste detailhandelselever i Danmark. Prisoverrækkelsen foregår på Børsen i København, hvor tre elever modtager hæder og præmier på henholdsvis 25.000 kroner, 20.000 kroner og 15.000 kroner.

I år gik alle tre præmier til elever fra Aarhus Business College – Handelsfagskolen.

De bedste i Danmark

Prisoverrækkelsen fandt sted 18. september, og førstepladsen gik til en tydelig stolt elev – Louis Hogg – og virksomheden Firtal Web i Lystrup ved Aarhus, som i de seneste to år har været hans læreplads.

Som andre elever på de danske erhvervsuddannelser bruger Louis Hogg størstedelen af sin tid som elev i en virksomhed – men med jævne mellemrum er han på skolebænken på Aarhus Business College, hvor han har specialet Digital handel. Alle erhvervsskoleelever afslutter uddannelsen med en fagprøve – forskellen er bare, at Louis’ fagprøve er den bedste i Danmark.

”Jeg er glad, og jeg er virkelig stolt. Prisen viser, at jeg har nogle kompetencer og kan udføre opgaver på et højere niveau, end jeg havde gået og troet,” siger århusianske Louis Hogg. Han er en af de første elever i landet, der har gennemført detailuddannelsen med specialet Digital handel. I sin fagprøve har han haft fokus på webshoppen Jala Helsekost, og hans fokus har været at optimere priser i forhold til Pricerunner. Det gjorde, at salget af udvalgte varer steg med cirka 23 pct.

En helt ny uddannelse

Uddannelsesdirektør på Aarhus Business College, Rasmus Gundelach, kan ikke få armene ned:

”Det er fedt, at en elev fra en helt ny detailuddannelse vinder 1.pladsen. Men selv om han er digital handelselev har han også vundet på helt gammeldags godt købmandskab, fordi han forstår at tjene penge,” siger han.

”Vi er megastolte af, at skolen har taget både 1., 2. og 3. pladsen. Det siger noget om, at standarden på vores uddannelser og fagprøver ligger helt i top. De tre vindere repræsenterer tre forskellige områder inden for detail, og jeg er stolt på både elevers og undervisernes vegne. Det er helt vildt, at det stykke arbejde, som eleverne er blevet vejledt til at lave, får så stor en anerkendelse,” siger uddannelsesdirektøren.

Eleverne får ansvar

Med på Børsen i København var også Louis’ chef, Filip Evaldsen, head of online sales hos Firtal Web.

“Det betyder rigtig meget at vinde prisen. Unge mennesker er en stor del af vores virksomhedskultur, og prisen er en blåstempling af den måde, vi arbejder på, hvor vi henter sultne talenter ind og tidligt giver dem et stort ansvar,” siger han.

”Hele grundstenen i Firtal Group er læring. Vi giver noget videre til eleverne, samtidig med at de skaber værdi hos os. Det gør de blandt andet, fordi de kommer med et andet syn på tingene. VI har stort set alle kompetencer i huset – det er en styrke, men det betyder også, at vi kan stirre os blinde på vores egen måde at gøre tingene på. Der kommer eleverne med andre input,” siger Filip Evaldsen, som er glad for samarbejdet med Aarhus Business College.

”Aarhus Business College er specialiseret inden for e-handel og har fokus både på teori og på virksomheder og cases. Vi samarbejder med Aarhus Business College om at skabe de bedste rammer for, hvordan man udvikler de dygtigste folk, men også om at styrke e-handelsprofilen for Danmark,” slår han fast.

Dansk handel er udfordret

Laurits Rønn, viceadm. direktør, Dansk Erhverv holdt tale og overrakte diplomer og blomster til de glade vindere. Han påpegede i sin tale, at vi i Danmark altid har levet af at handle med hinanden og med resten af verden:

”Corona har dog vendt op og ned på meget, og det udfordrer også dansk handel. Heldigvis har Danmark altid været gode til at vende udfordringer til muligheder, og det er der mere end nogensinde brug for, at vi gør nu.”

Fakta - Detailuddannelsens Fagprøvepris 2020:

Hvert år leverer danske detailhandelselever gode fagprøver. Nogle af dem af skiller sig ud ved at være unikke og fange tidens tendenser. De bliver hædret med Fagprøveprisen 2020. Årets udgave af prisen, den 22. af slagsen, blev 18. september uddelt i Børsbygningen i København.

  1. præmien gik til Louis James Hogg, som modtog en præmie på 25. 000 kroner. Han er udlært hos Firtal Web A/S og er elev fra Aarhus Business College. Louis er en af de første elever i landet, der har gennemført detailuddannelsen med specialet Digital handel.
  2. præmien og 20.000 kroner gik til Trine Balle Thaysen. Hun er udlært hos Paustian i Aarhus og er elev fra Aarhus Business College.
  3. præmien og 15.000 kroner gik til Christina Weybøl Techt. Hun er udlært i Matas og elev fra Aarhus Business College.

Relaterede nyheder


Årets første studenter

Årets første studenter

Skrevet af marie

I går klækkede årets første studenter fra EUX Business.

Læs mere
Blomsterdekoratør-elev vinder DM i Skills 2022!

Blomsterdekoratør-elev vinder DM i Skills 2022!

Skrevet af marie

En glad Simone. I weekenden vandt hun 1. pladsen i blomsterdekoratør-konkurrencen i DM i Skills 2022.

Læs mere