Aarhus
Business College
EUX Business, EUD Business & EUD10Internationale muligheder

Internationale muligheder

Aarhus Business College tilbyder en lang række spændende internationale aktiviteter som en integreret del af den erhvervsfaglige studentereksamen, EUX Business

Hvert år sender Aarhus Business College elever ud i verden. De vender hjem med hovederne fulde af oplevelser og en større forståelse for den globaliserede virkelighed, de er en del af.

Vi har samarbejdsaftaler med flere udenlandske uddannelsesinstitutioner, som gør det muligt for dig at supplere din uddannelse med eftertragtede internationale kompetencer.

Uanset om du ønsker at tage hele din 2-årige elevtid hos en virksomhed i udlandet eller deltage i studierejser, giver skolens mange internationale samarbejder gode muligheder for, at du kan føre din drøm ud i livet.

Hør Trine fortælle mere om EUX Business og sin 2-årige praktik i Malaga.

Praktik i Udlandet (PIU)

Har du eventyr i blodet? Så har du mulighed for at bruge et eller begge år af dit hovedforløb som elev i en udenlandsk virksomhed.

Din selvtillid, selvstændighed og sproglige kompetencer vokser, når du har en elevplads i London, Wien, Berlin eller andre af verdens spændende byer.

De fleste virksomheder efterspørger medarbejdere med internationale kvalifikationer. Et praktikophold i udlandet kan derfor blive et afgørende forspring i konkurrencen om de mest spændende stillinger, når du er færdiguddannet.

Der er forskellige støtteordninger, som gør det økonomisk overkommeligt at leve i selv en dyr, europæisk storby, og en kontaktperson fra Aarhus Business College følger elever i udlandet tæt.

Så er du god til et fremmedsprog, og har du mod på at rejse til et andet land? – Så grib muligheden og tag hele eller en del af din elevtid i udlandet.

Hvad er PIU?

PIU står for Praktik i Udlandet og er en dansk erhvervsuddannelse med international praktik. Du arbejder i en udenlandsk virksomhed og tager korte skoleophold enten hjemme hos Aarhus Business College eller på platformen, Aarhus Business College Online. Du kan arbejde inden for detail, administration og handel i hele Europa.

Hør Yang fortælle, hvordan PIU blev vejen til en unik jobmulighed, da han efter et år i Tyskland flyttede hjem til Danmark.

Hvorfor PIU?

PIU er et tilbud til dig, der har lyst til at opleve en anden kultur. Mange virksomheder søger efter medarbejdere, der kan begå sig på andre sprog end dansk – og som har prøvet at arbejde og opholde sig i et andet land – ikke kun som turister. Gennem et ophold i en udenlandsk virksomhed opnår du kvalifikationer, som er helt nødvendige for fremtidens medarbejdere: Sprogfærdighed, fleksibilitet, selvstændighed og praktisk udlandserfaring.

Hvordan hjælper vi dig?

Vores PIU-konsulent formidler kontakten til udenlandske virksomheder, der gerne vil have en dansk elev, og du får hjælp til at skrive din ansøgning og gå til jobsamtale i udlandet. Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER) støtter dit PIU-ophold økonomisk med 32.000 kr. pr. løbende år. De penge går til rejser til jobsamtale, rejser hjem på skoleophold og tilskud til husleje hver måned.

Brochure om Praktik i Udlandet (PIU)

Studierejser på grundforløbet

Skolen tilbyder en lang række spændende internationale aktiviteter som en integreret del af den erhvervsfaglige studentereksamen, EUX Business. Du kan blandt andet komme på et længerevarende studieophold på op til 4 ugers varighed.

På nuværende tidspunkt samarbejder vi med skoler i London, Brighton og Seattle. Rækken af lande og skoler udvikler sig løbende; nye kan komme til og eksisterende falde fra.

Måske er det dig, der i løbet af skoletiden skal på et 4 uger langt studieophold i Europa eller USA? Aarhus Business College finder de bedste elever til rejserne ved individuelle samtaler, hvor blandt andet fraværsprocent, samarbejdsevner og engelskkundskaber danner baggrund for den endelige udvælgelse.

Jeg lærte meget af mit studieophold i England. Jeg gik i skole og var i en kort praktik i The Conran Shop, hvor nogle af kunderne ankom med privatchauffør og købte for rigtig mange penge. Det var sjovt at stå i butikken, og jeg fik en bedre accent og fik udvidet mit ordforråd. Jeg blev mere selvstændig af at stå på helt egne ben i en måned.

Tobias Neergaard, 17 år

EUX Business-elev på Aarhus Business College, 1 måneds studieophold, London

Det var en kæmpe oplevelse at gå i skole i USA. Vi var på flere virksomhedsbesøg, og det var spændende at se så anderledes en kultur. Rejsen er et plus på cv’et, og jeg er blevet stærkere både fagligt og personligt. Og så har jeg mødt nogle fantastiske mennesker.

Andrea Christensen Forsberg, 20 år

EUX Business-elev på Aarhus Business College, 1 måneds studieophold, South Carolina

Skoleophold på Hovedforløbet

På det 2-årige Hovedforløb specialiserer du dig inden for Handel, Detail, Digital Handel, Kontor eller Event. Du er i lære i en virksomhed, men i løbet af de 2 år har du korte skoleophold, hvor du opdateres med den nyeste viden inden for dit speciale.

Du har mulighed for – i samarbejde med din praktikplads – at tage et af skoleopholdene i Austin, Texas. Her har du fag som Business English og Presentations Techniques, og du får en unik indsigt i det amerikanske uddannelsessystem og besøger flere spændende virksomheder.

Studieturen ligger i foråret og prisen er 14.500 kr.

Læs mere i nedenstående brochure.

Brochure om Texas-skoleophold

Tilmeld dig skoleopholdet i Texas her

Skemaet kan udfyldes digitalt

Studietur og økonomi - for arbejdsgivere

My English improved considerably because I spoke English all the time. I was pushed beyond my limits in a positive way, for instance getting up to make a pre-sentation in front of other people. We did a course on Lean which made me change some of my work routines when I got back to work.

I went to Austin Community College and visited a lot of Texan companies. Everybody was really friendly and eager to talk to us. This is not something you would experience as a tourist.

I would recommend this program to everybody. It was a great experience to go, to see, to hear, and to learn so many things, you wouldn’t have learnt back home. It has been an amazing experience.

Stine Aagaard Petersen

Office Clerk

For more than 11 years, Outsource dk has trained and developed young people through apprenticeships at Aarhus Business College. The program has turned them into savvy and independent employees with strong personal skills.

The study trip to Austin Community College, Texas, during their training has been a permanent element in their educational journey. We strongly advise other companies to seize this opportunity. The study program has empowered our apprentices to create success and growth at Outsource dk which from our point of view is value for money.

Michael Madsen

Direktør, Outsource dk

Har du spørgsmål?

Lone Hansen
Director of International Programmes and Relations
89 36 36 66lhan@aabc.dk
Maj-Britt Korsgaard Ipsen
Studievejleder
22 66 43 83mbko@aabc.dk