Aarhus
Business College

Hvad kan du med en HHX?

Med en HHX-uddannelse i bagagen har du et væld af muligheder

Bliv uddannet til en global fremtid

På Aarhus Handelsgymnasium gør vi vores bedste for at uddanne dig til en global fremtid. Gennem forskellige aktiviteter kan du tilegne dig internationale kompetencer, og på alle studieretninger kommer du på studietur til udlandet.

Et af de tilbud, vi giver eleverne, er deltagelse i studieture til europæiske eller oversøiske lande.

Alle elever på Aarhus Handelsgymnasium får mulighed for at komme på én eller flere studieture i løbet af uddannelsens 3 år – enten som klasserejse eller på tværs af klasser.

På nogle studieretninger er rejsemålet bestemt på forhånd. Det gælder typisk de længerevarende ture. Enkelte studieretninger indeholder flere rejser.

  • Varigheden af de almindelige studieture er på ca. 1 uge.
  • Alle studieture ligger typisk på 3. år.
  • Nogle klasser vælger desuden en mindre studietur (ca. 3 dage) til for eksempel København.

Sprogrejser

Udover de studieretningsrelaterede rejser arrangerer Aarhus Handelsgymnasium som hovedregel sprogrejser til Tyskland, Spanien og Frankrig. Rejserne arrangeres på tværs af klasser og årgange. På sprogrejsen er der fokus på intensiv sprogundervisning og indsigt i landets kultur. Der er nogle gange privat indkvartering. Prisen er på ca. 5.000 kr. pr. tur. Deltagerne modtager et diplom for deltagelse.

Læs videre

Når du er færdig med din 3-årige HHX, står døren åben til en lang række af forskellige muligheder.

Med en HHX kan du læse videre på universitet og følge din drøm om at blive f.eks. advokat, psykolog eller tolk.

Vil du derimod hellere have lidt færre år på skolebænken, giver HHX dig også adgang til de kortere videregående uddannelser og professionsbacheloruddannelserne. De kortere videregående uddannelser og professionsbachelorerne som f.eks. multimediedesigner, finansøkonom, journalist og lærer strækker sig over færre år end universitetet, så du er hurtigere ude på arbejdsmarkedet.

Videregående uddannelser efter HHX

Få et overblik over dine mange muligheder for videreuddannelse efter HHX på UdannelsGuidens adgangskort.

HHX åbner døre

Med en HHX fra Aarhus Handelsgymnasium får du en gymnasial uddannelse, der giver dig et godt udgangspunkt for din karriere, uanset om du efterfølgende vælger en videregående uddannelse eller fortsætter direkte ud i erhvervslivet.

Simon Kristensen er tidligere elev på Aarhus Handelsgymnasium, og i dag er han som 31-årig den yngste hoteldirektør i hotelkæden Scandic. Han har et godt råd, han ville give sig selv i gymnasiet, hvis han kunne. Hør det i videoen.

Jeg er blevet vildt god til tysk. Derudover har jeg lært en hel masse om møbler og om drift i en butik. Det er noget, jeg helt sikkert kan tage med mig videre. Praktik i udlandet er en oplevelse for livet, og det er noget, som man lærer rigtig meget af.

Læs mere her

Daniel Bisgaard Kristensen

PiU-elev i Berlin

Praktik i Udlandet (PIU)

Har du eventyr i blodet? Så kan du efter HHX søge om at blive elev i en udenlandsk virksomhed. På 1 år får du både international erfaring og en erhvervsuddannelse inden for detail, handel eller administration.

Din selvtillid, selvstændighed og sproglige kompetencer vokser, når du har en elevplads i London, Wien, Berlin eller andre af verdens spændende byer.

De fleste virksomheder efterspørger medarbejdere med internationale kvalifikationer. Et praktikophold i udlandet kan derfor blive et afgørende forspring i konkurrencen om de mest spændende stillinger senere i livet.

Der er forskellige støtteordninger, som gør det økonomisk overkommeligt at leve i selv en dyr, europæisk storby, og en kontaktperson fra Aarhus Business College følger eleverne i udlandet tæt.

Hvad er PIU?

PIU står for Praktik i Udlandet og er en dansk erhvervsuddannelse med international praktik. Du arbejder i en udenlandsk virksomhed og tager korte skoleophold enten hjemme hos Aarhus Business College eller på platformen Aarhus Business College Online. Du kan arbejde inden for detail, administration og handel i hele Europa.

Hør Yang fortælle, hvordan hans tid som PIU-elev gav ham en unik jobmulighed.

Hvordan hjælper vi dig?

Vores PIU-konsulent formidler kontakten til udenlandske virksomheder, der gerne vil have en dansk elev, og du får hjælp til at skrive din ansøgning og gå til jobsamtale i udlandet.  Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER) støtter dit PIU-ophold økonomisk med 32.000 kr. pr. løbende år. De penge går til rejser til jobsamtale, rejser hjem på skoleophold og tilskud til husleje hver måned.

Jeg har overvejet at blive guide i udlandet eller backpacke. Men jeg har brug for at føle, at jeg bruger min tid fornuftigt. Jeg synes, at praktik i udlandet er en helt vild god mulighed, som skolen giver. Jeg kan godt lide, at jeg kan få et arbejde med en indtægt, ligesom jeg ville kunne i Danmark, men jeg får stadigvæk en oplevelse ud af det.

Læs mere her

Katrine Brandt Hansen

Søger om at komme i Praktik i Udlandet

Oplev HHX

Hvis du gerne vil vide noget mere om HHX, så har du mange forskellige muligheder.

Du er velkommen til at komme til vores åbent hus-arrangementer, der finder sted på vores afdelinger i Viby og Risskov hvert år i januar. Derudover kan du tage på introduktionskurser hos os i 8. klasse eller komme på brobygning i 9. eller 10. klasse.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at skrive en mail, ringe til os eller kigge forbi en af vores to afdelinger.

Brobygning

Du kan tage på introduktionskurser hos os i 8. klasse eller komme på brobygning i 9. eller 10. klasse.

Læs mere her

Åbent hus

Du er velkommen til at komme til vores åbent hus-arrangementer, der finder sted på vores afdelinger i Viby og Risskov hvert år i januar.

Ring, skriv eller besøg os

Aarhus Handelsgymnasium, Risskov

8936 3800
admve@aabc.dk

Aarhus Handelsgymnasium, Viby

89363450
admvi@aabc.dk

Har du spørgsmål?

Sus Storgaard
Studievejleder, HHX i Risskov
89 36 38 00ve-studvejl@aabc.dk
Morten Jupin Haase
Studievejleder, HHX i Viby
89 36 34 50vi-studvejl@aabc.dk

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238