Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumStudieretningerHHX Digital Design & Society

HHX Digital Design & Society

Digital Design & Society er for dig med interesse for menneskers brug af digitale løsninger og samfundets udvikling.

Hvad er HHX Digital Design & Society?

Digital Design & Society er for dig, der er klar på at arbejde energisk og målbevidst med digitale løsninger og deres kreative muligheder, design og udfordringer. Måske er du allerede digitalt indfødt og kender sociale medier ud og ind – men du ønsker endnu mere viden og dybere indsigt. Studieretningen er for dig, der er nysgerrig på samfund og har lyst til at gå på opdagelse i de kreative muligheder, som digitale medier og brugerflader giver. Du får viden, indsigt og kundskaber inden for det digitale område til bl.a. at kunne arbejde kreativt og innovativt.

Teknologier udfordrer konstant den måde, vi tænker, forstår og organiserer verden på. På Digital Design & Society dykker vi ned i moderne teknologi og digitale medier, og vi zoomer ind på teknologiens indflydelse på mennesker, kreativitet og design. Vi ser på, hvordan digitale medier kan påvirke samfundet – fx hvorfor Facebook kan påvirke et præsidentvalg i USA, eller hvorfor digitale designs fra tech-giganter som Apple og Google får særlig stor succes. Men vi ser også på, hvordan digital teknologi kan øge vores velfærd, påvirke vores sundhed og skabe nye spændende arbejdspladser og sociale samværsformer.

Du får viden, indsigt og kundskaber inden for det digitale område til bl.a. at kunne producere samt arbejde kreativt og innovativt. Desuden kommer du til at arbejde projektorienteret med samfundsfaglige problemstillinger, hvor du skal idégenerere, tegne skitser og kode egne små applikationer. Med studieretningsfaget IT A får du mulighed for at arbejde i spændingsfeltet mellem teori og eksperiment, og i kombination med International Økonomi A og de øvrige fag, får du viden og forståelse for en moderne verden, som konstant forandrer sig og dig.

Du vil blive klar til at realisere dine drømme uanset om de handler om at læse fx Digital Design, Æstetik og kultur, Medievidenskab, Economic and Business Administration, Designteknolog eller noget helt andet. Viden om digitale teknologier og digitalt design er vigtige i alle studier og jobs.

Studieretningsfag

På HHX Digital Design & Society har du følgende studieretningsfag, som er dem, der toner din uddannelse, og som du følger i alle tre år:

IT A

International Økonomi A

Obligatoriske fag og forløb

Du skal have en række obligatoriske fag, som du ser herunder. Desuden skal du igennem nogle forskellige forløb.

Dansk A

Engelsk A

2. Fremmedsprog A/B

Matematik B

Historie B

Afsætning B

Virksomhedsøkonomi B

Finansiering C

Erhvervsjura C

Samfundsfag C

Erhvervscase

Studieområde (7 forløb)

Studieområdeprojekt

Valgfag

Alle elever på HHX har engelsk på A-niveau. Men når du søger ind, skal du vælge et andet fremmedsprog. Her kan du vælge mellem tysk fortsættersprog (B-niveau) og spansk begyndersprog (A-niveau). Eller du kan vælge fransk begyndersprog (A-niveau) eller fransk fortsættersprog (B-niveau).

Valgfag for elever, som har spansk A eller fransk A

Ingen mulighed for valgfag

Har du spørgsmål?

Sus Storgaard
Studievejleder, HHX i Risskov
89 36 38 00ve-studvejl@aabc.dk
Morten Jupin Haase
Studievejleder, HHX i Viby
89 36 34 50vi-studvejl@aabc.dk

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238