Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumNyhederVil du gerne opleve verden?

Vil du gerne opleve verden?

Skrevet af liro tirsdag d. 15. maj 2018

Til sommer bliver Katrine Brandt Hansen student. Inden hun starter på universitetet, vil hun gerne tage et sabbatår, men det skal give mening, derfor søger hun praktik i London. 

Katrine Brandt Hansen har netop afsluttet en Skypesamtale med en engelsk virksomhed. Samtalen gik godt, og hun har aftalt med virksomheden, at hun skal komme over til en fysisk samtale. Katrine søger elevplads i London efter sommerferien. Her afslutter hun HHX, og hun vil gerne have et sabbatår, da hun ikke føler sig klar til at gå direkte videre på universitetet.

”Jeg har overvejet at blive guide i udlandet eller backpacke. Men jeg har brug for at føle, at jeg bruger min tid fornuftigt. Jeg synes, at praktik i udlandet er en helt vild god mulighed, som skolen giver. Jeg kan godt lide, at jeg kan få et arbejde med en indtægt, ligesom jeg ville kunne i Danmark, men jeg får stadigvæk en oplevelse ud af det. Jeg tror, det er lidt tamt at have et helt år herhjemme og arbejde,” siger 19-årige Katrine.

Efter hun havde deltaget i en workshop, hvor det var muligt at tale med forskellige virksomheder, gik det op for hende, hvor mange fede jobtilbud, der var i London. Derfor har hun søgt seks forskellige stillinger. Det er både stillinger som sælger i butik og som indkøber.

”Jeg har arbejdet i butik før, men jeg kunne godt tænke mig at blive udfordret på nye måder.”

Økonomisk støtte og tryghed 

For Katrine var det også tiltalende, at man som elev får økonomiske støtte fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB). Men endnu vigtigere er det, at skolen altid står klar til at hjælpe.

”Hvis der bliver noget, så ved jeg, at jeg altid må ringe eller skrive til skolens internationale koordinator. Det er trygt. Jeg bor stadig hjemme ved mine forældre, så det er første gang, jeg skal flytte hjemmefra, når jeg flytter til London. Det bliver en stor omvæltning.”

”Jeg synes, at London er en fed by. Så når jeg kan flytte et år til London med støtte, og hvor jeg er sikret et job, så synes jeg, at det er en dum mulighed at lade løbe ud i sandet.”

Hjem til Aarhus? 

Efter praktikken er Katrines plan, at hun skal læse på BSS i Aarhus på linjen Marketing and Management Communication. Studiet er på engelsk.

”Det er også en af grundene til, at jeg har valgt at søge praktik i udlandet. Jeg kommer helt sikkert til at lære fagbegreber og meget andet. Indkøberstillingen vil være god, fordi der skal jeg snakke og skrive en masse på engelsk. Der kan ske så meget på et år, så det kan jo være, at jeg bliver helt vildt fanget af England, så det ender med, at jeg bliver der.”

Kathrines råd til andre, der overvejer at søge praktik i udlandet:

  • Det er vigtigt, at du er dig selv. Det nytter ikke noget, hvis du kommer til en jobsamtale og så er du slet ikke, hvad du har skrevet, du er.
  • Du skal lægge vægt på, hvad du er god til. Det tror jeg, at mange synes er helt vildt svært. Det var det også for mig. Til en jobsamtale skulle jeg nævne to af mine gode sider og en af mine svage.
  • Du skal være opmærksom på, at det er en anden kultur, du henvender dig til. Derfor skal man oftest være ekstra høflig.
  • Undersøg virksomheden inden du søger. Du skal ikke søge bare for at søge. Du skal ville det, for den arbejdsgiver, du møder, brænder virkelig for at finde den bedste elev. Så de kan også mærke, om du virkelig vil det.

Fakta om praktik i udlandet

Aarhus Business College har kontakter til virksomheder i forskellige lande. Virksomhederne slår jobopslag op, som bliver frigivet for de praktiksøgende. Så skriver eleverne ansøgninger til de elevpladser, som de ønsker at søge.

Herefter udvælger virksomhederne nogle, som de gerne vil se til en Skypesamtale eller en fysisk jobsamtale. Ca. to gange i løbet af elevtiden på 1-2 år skal eleverne hjem til Danmark på korte skoleophold.

Hvad kan du med en HHX?

Relaterede nyheder


Hjælp din teenager videre fra et afslag

Hjælp din teenager videre fra et afslag

Skrevet af marie

Rigtig mange elever fra folkeskolen får i disse uger besked om, at de ikke har fået plads hos deres højest prioriterede ungdomsuddannelse i ansøgningen. Selvom beskeden kan tage pusten fra én, er der ...

Læs mere
Dansen flyttede Iben til Aarhus

Dansen flyttede Iben til Aarhus

Skrevet af marie

Da Iben blev Team Danmark-elev inden for sportsdans, startede hun et nyt liv på Aarhus Handelsgymnasium på Aarhus Business College. Skolens opbakning til sporten er af stor betydning for Iben. 

Læs mere

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238