Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumNyhederTyskelever på tur i bio

Tyskelever på tur i bio

Skrevet af lasse torsdag d. 31. januar 2019

En tur ud af huset er som oftest værdsat af både elever og lærere. I fredags var adskillige tyskklasser fra 2.g på Aarhus Handelsgymnasium Viby i biografen Øst for Paradis.

Tyskklasserne fra 2. årgang på Aarhus Handelsgymnasium Viby var forleden et smut forbi biografen Øst for Paradis. Her var arrangeret en specialforestilling med den tyske efterkrigsfilm ’To minutters stilhed’, som handler om to gymnasiedrenges oprør mod den manglende ytringsfrihed i det daværende DDR. Og tysklærer Karen Mimi Møller var meget begejstret for at få tyskfaget ud af skolen.

”Det er fedt at være sammen med eleverne på en anden måde. Vi har glædet os til at komme afsted – det er godt for både fag og sammenhold,” siger hun.

Tyskklasserne har før biografturen arbejdet med det, man i Tyskland kalder ’Nachkriegszeit’ – altså tiden i Tyskland efter 2. verdenskrig, som var præget af et opdelt land med Vest- og Østtyskland. På handelsgymnasiet får eleverne en stor viden om tysk kultur, politik og samfundsvidenskab.

Tyskeleven Frederik Nielsen fra L2 er også tilfreds med forløbet.

”Jeg synes, det er spændende. Man får ny viden og et større indblik i efterkrigstiden. Gennem forløbet har jeg fået en masse nye tyske ord ind, og vi har også fået et større historisk perspektiv.”

Vidste du, at du kan tage det internationalt anerkendte tyskcertifikat Goethe på Aarhus Handelsgymnasium? Det kan du læse mere om her.

Relaterede nyheder


Information til elever og forældre: Lectio skruer op for sikkerheden

Skrevet af lasse torsdag d. 31. januar 2019

Lectio skruer op for sikkerheden for at beskytte elevernes følsomme oplysninger.

Læs mere

Danmark vinder VM i bordfodbold

Skrevet af lasse

I sidste uge var der fokus på FN’s verdensmål på Aarhus Handelsgymnasium Risskov. Her gik eleverne bl.a. i dybden med medlemslandenes vigtigste opgaver, og så dystede landene også ved VM i bordf...

Læs mere

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238