Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumNyhederTyskelever på tur i bio

Tyskelever på tur i bio

Skrevet af liro torsdag d. 31. januar 2019

En tur ud af huset er som oftest værdsat af både elever og lærere. I fredags var adskillige tyskklasser fra 2.g på Aarhus Handelsgymnasium Viby i biografen Øst for Paradis.

Tyskklasserne fra 2. årgang på Aarhus Handelsgymnasium Viby var forleden et smut forbi biografen Øst for Paradis. Her var arrangeret en specialforestilling med den tyske efterkrigsfilm ’To minutters stilhed’, som handler om to gymnasiedrenges oprør mod den manglende ytringsfrihed i det daværende DDR. Og tysklærer Karen Mimi Møller var meget begejstret for at få tyskfaget ud af skolen.

”Det er fedt at være sammen med eleverne på en anden måde. Vi har glædet os til at komme afsted – det er godt for både fag og sammenhold,” siger hun.

Tyskklasserne har før biografturen arbejdet med det, man i Tyskland kalder ’Nachkriegszeit’ – altså tiden i Tyskland efter 2. verdenskrig, som var præget af et opdelt land med Vest- og Østtyskland. På handelsgymnasiet får eleverne en stor viden om tysk kultur, politik og samfundsvidenskab.

Tyskeleven Frederik Nielsen fra L2 er også tilfreds med forløbet.

”Jeg synes, det er spændende. Man får ny viden og et større indblik i efterkrigstiden. Gennem forløbet har jeg fået en masse nye tyske ord ind, og vi har også fået et større historisk perspektiv.”

Vidste du, at du kan tage det internationalt anerkendte tyskcertifikat Goethe på Aarhus Handelsgymnasium? Det kan du læse mere om her.

Relaterede nyheder


Poul har undervist på den samme skole i 46 år

Poul har undervist på den samme skole i 46 år

Skrevet af signe

I 1973 skrev Poul Stentoft sine første kridttal på tavlen som underviser på det, der i dag er Aarhus Business College. Han har været med ombord lige siden og har været vidne til både skolens navnefora...

Læs mere
Har du mødt vores elevrådsformænd?

Har du mødt vores elevrådsformænd?

Skrevet af signe

Klara Almsten og Laura Søgaard er elevrådsformænd – eller kvinder, om man vil – på Aarhus Handelsgymnasiums afdelinger i henholdsvis Viby og Risskov. Lær dem at kende her.

Læs mere

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238