Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumNyhederTemauge: HHX-elever skal udvikle grønne løsninger

Temauge: HHX-elever skal udvikle grønne løsninger

Skrevet af helena mandag d. 15. november 2021

Slukkede skærme, vegetarfrokost, samkørsel…Det bliver ”Fem Fede Dage” i det klimabevidste tegn, når Aarhus Handelsgymnasium i Viby er med i det årlige grønne initiativ.

Uge 46 bliver ikke helt, som den plejer på Aarhus Handelsgymnasium. Her deltager gymnasiet, som en lang række andre gymnasier i landet, i konkurrencen ”Fem Fede Dage”, der er organisationen Vedvarende Energis største årlige event. Med eventet vil Vedvarende Energi være med til at øge bevidstheden om netop bæredygtige og mindst muligt klimabelastende valg.

I løbet af den kommende uge bliver skolens elever stillet en række udfordringer eller oplæg til grønne løsninger, som passer til dagenes forskellige temaer. Ugen kommer blandt andet til at byde på slukkede skærme, vegetarfrokost, genbrugstøj og samkørsel.

Kommunikation på gammeldags manér

Udfordringen ”Off-onsdag” tales der særligt om. Her skal eleverne være helt fri fra deres telefoner, skærme og devices. I stedet må de og deres undervisere på helt gammeldags manér skrive noter i hånden og undervise med tavle og kridt.

”Ikke noget problem” mener Martha, der går i 3.g, ”selvom det da bliver lidt spændende. Jeg synes bare, det er fedt, at skolen sætter fokus på et emne, der berører os alle sammen.”

Skolens rektor, Anette Lind, er også spændt på den kommende uge og er ikke i tvivl om vigtigheden i at være en del af klima- og energidebatten:

”Bevidstheden om klimaet og de aftryk, vi sætter, er efterhånden stor hos de fleste af vores unge mennesker, men jeg synes, det er vigtigt, at vi også som skole kan sætte nogle tanker og overvejelser i gang i forhold til, hvad vi selv kan gøre.”

Samkørsel og festival som ferie-destination

På torsdag har Aarhus Handelsgymnasium opfordret eleverne til at dele køretøjer, hvor transport er på skemaet:

”Kun biler med tre eller flere passagerer får lov til at parkere på skolens parkeringsplads – det gælder i øvrigt også lærere!,” lyder det fra skolens ledelse.

Ugen sluttes af med Festival-Fredag som opfordring til, at en tur på festival også kan være en sommerferiedestination. På Aarhus Handelsgymnasium sættes ugepunktummet – måske som grønne vindere – med en fredagscafé.

Ved ugens slutning vil et dommerpanel vurdere og bedømme eleverne grønne forslag på de forskellige deltagende gymnasier. Vindergymnasiet modtager en præmie på 10.000 kroner for den bedste, grønne løsning.

Relaterede nyheder


Dødsfald på skolen: her kan du få hjælp og støtte

Skrevet af helena tirsdag d. 2. november 2021

Her kan du få hjælp og støtte i forbindelse med gårsdagens tragiske hændelse på HHX i Viby.

Læs mere

Lykke Friis gæstede Aarhus Business College

Skrevet af helena

Med et oplæg om Tyskland, det netop overståede tyske valg og det tyske sprogs mange fordele og muligheder, gæstede Lykke Friis Aarhus Business College.

Læs mere

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238