Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumNyhederMeyer, graffiti og hygge på skoleskemaet

Meyer, graffiti og hygge på skoleskemaet

Skrevet af Mette Skiffard tirsdag d. 16. marts 2021

Efter lang tids nedlukning mødte 1.400 elever fra 1. og 2. g ind til en række sociale udendørsaktiviteter, der skal styrke fællesskabet i klasserne.

Bekymring for både elevernes trivsel og deres motivation til at åbne bøgerne har fået Aarhus Business College til at rydde skoleskemaet frem til påske for alle elever i 1. og 2.g på HHX i Viby og Risskov for i stedet at fokusere på fællesskab:

”Trivsel blandt eleverne er altid et fokusområde for Aarhus Business College, men i særdeleshed her under corona-epidemien. Vi er meget bekymrede for de konsekvenser, de lange nedlukningsperioder kan få for de unge, og derfor vil vi rigtig gerne støtte op om det sociale fællesskab i klasserne,” siger Gitte Nørgaard, direktør på Aarhus Business College, om valget af den utraditionelle undervisning.

I første etape af genåbningen må eleverne på de 2 årgange kun møde ind til udendørs skolegang 1 dag om ugen. De dage står programmet på alt fra boldspil med promillebriller og høvdingebold til graffiti og brætspil. Temaerne for de aktiviteter, eleverne skal igennem, er bl.a. mental sundhed, fysisk aktivitet, socialt samvær og kreative udfordringer.

Vejret kunne have været bedre tirsdag morgen, da de 3 første klasser mødte ind til gensynsarrangementerne på HHX i Viby, men elevernes begejstring for at være tilbage og mødes med klassekammeraterne er ikke til at tage fejl af:

“Det er rigtig dejligt at se hinanden igen,” siger Sofie fra 1.e på HHX i Viby. Hun sidder under en pavillon i spilleområdet og har lige afsluttet et spil meyer sammen med sin studiegruppe – Maja, Camilla og Sofie plus deres klassekammerat Sebastian.

Eleverne skutter sig i rimtågen, men humøret står på solskin:

“Vi vil hellere fryse og have det hyggeligt end at sidde derhjemme foran skærmen,” siger Sofie på vegne af hele studiegruppen.

Som de øvrige 1.g-klasser på Aarhus Handelsgymnasium nåede 1.e kun at få 1 måned sammen i deres nye stamklasse, inden nedlukningen 8. december. Nu er det vigtigt at få lært hinanden bedre at kende og genopbygge fællesskabet i klassen, mener de alle i studiegruppen.

Video fra dagens gensynsarrangement på HHX Risskov

Herunder kan du se en video med et udpluk af de mange sjove aktiviteter, som eleverne blev præsenteret for til gensynsarrangement på HHX Risskov.

Billedgalleri

Herunder kan du se billeder fra dagens sociale arrangementer på HHX Risskov og HHX Viby.

Relaterede nyheder


Til elever-Er du i tvivl om covid-19-retningslinjer?

Skrevet af helena torsdag d. 20. januar 2022

Vi orienterer elever om covid-19 relaterede retningslinjer og anbefalinger på Lectio.

Læs mere

Åbent Hus 2022

Skrevet af helena

Åbent Hus på HHX 2022 bliver afholdt virtuelt grundet Corona-restriktioner.

Læs mere

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238