Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumNyhederIben underviser på HHX og stiller op til Folketinget

Iben underviser på HHX og stiller op til Folketinget

Skrevet af signe onsdag d. 8. maj 2019

Der er udskrevet valg i Danmark. For Iben Sønderup betyder det ikke kun, at regeringsmagten potentielt skifter. Valget kan nemlig også betyde, at hun snart skifter lærerværelset i Risskov ud med Christiansborg.

”I andre lande har man olie eller guld. I Danmark har vi uddannelse og viden.”

Sådan kan man læse på Socialdemokratiets hjemmeside, hvor Iben Sønderup oplister sine mærkesager. Hun er folketingskandidat for partiet, og hun brænder ikke kun for uddannelse politisk, men også i sit arbejde som lektor på Aarhus Handelsgymnasium Risskov.

Hun underviser i spansk og dansk, og hvis du spørger Iben, passer politik og undervisning rigtig godt sammen.

”Mit politiske arbejde giver mig et bredt perspektiv på mange emner. Det gør mig til en bedre underviser. Når vi fx taler om krisen i Spanien i spanskundervisningen, kan jeg forklare eleverne, hvordan det spanske samfund er indrettet anderledes end det danske.”

I dansk bliver eleverne undervist i medier og mediehistorie, og her kan Iben også trække på sin viden om det politiske spil.

”Jeg taler med eleverne om alt det bagvedliggende arbejde i medierne, og alt det de ikke ser, når de hører om politik i tv,” fortæller Iben, der ser det som en fordel for sine elever, at hun ved, hvad der foregår bag tæppet på den politiske scene.

Christoffer kombinerer klasseværelset og byrådssalen

Politik bliver meget konkret for eleverne, når de ser Christoffer Pedersens portræt i lygtepælene. Læs mere her.

Iben Sønderup blev valgt ind i Randers Byråd i 2013, og i byrådssalen bruger hun sine erfaringer fra undervisningslokalet.

”Jeg er vant til at lede slagets gang i klasseværelset, og jeg har rutine i at tale foran en forsamling. Det har været en fordel i mit politiske arbejde og også i forhold til mit folketingkandidatur,” fortæller hun.

”I mit arbejde som underviser er jeg god til at læse de unge mennesker og gennemskue, hvis der er noget, der ikke er, som det skal være hos en elev. Evnen til at læse mennesker er også vigtig i politik, hvis man skal lykkes med sin kommunikation.”

De politiske holdninger er sendt uden for døren

I undervisningen er det vigtigt for Iben at holde tingene skarpt adskilt. Derfor sørger hun altid for at bringe perspektiver fra forskellige partier og ideologier i spil, når hun taler om politik med sine elever. Og så er det en fordel, at eleverne oplever, at man ikke altid er enig om tingene.

”I politik møder jeg mange mennesker, jeg ikke er enig med, men det betyder ikke, at jeg ikke kan lide dem og ikke har det godt med dem. Jeg lærer også mine elever, at de ikke behøver at være enige med mig, og at vi stadig har et godt forhold til hinanden, selv om vi har forskellige holdninger.”

Hvis det kommende valg betyder, at Iben får en plads i Folketinget, bliver det et farvel til HHX. I den situation vil hun dog glæde sig til at tage imod elever fra Aarhus Handelsgymnasium i sin stol på Christiansborg.

Relaterede nyheder


Poul har undervist på den samme skole i 46 år

Poul har undervist på den samme skole i 46 år

Skrevet af signe

I 1973 skrev Poul Stentoft sine første kridttal på tavlen som underviser på det, der i dag er Aarhus Business College. Han har været med ombord lige siden og har været vidne til både skolens navnefora...

Læs mere
Har du mødt vores elevrådsformænd?

Har du mødt vores elevrådsformænd?

Skrevet af signe

Klara Almsten og Laura Søgaard er elevrådsformænd – eller kvinder, om man vil – på Aarhus Handelsgymnasiums afdelinger i henholdsvis Viby og Risskov. Lær dem at kende her.

Læs mere

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238