Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumNyhederHHX-elever på sejrskurs i national skolekonkurrence

HHX-elever på sejrskurs i national skolekonkurrence

Skrevet af marie tirsdag d. 28. september 2021

Eleverne Signe, Emilie, Mikkel, Martin og Max skal repræsentere Aarhus Business College, når de drager mod København og deltager i finalen i DM i Teknologi og Erhvervscase 2021.

Den 29. september flakser sommerfuglene nok lidt ekstra, når 3.g-eleverne på HHX i Risskov Signe, Emilie, Mikkel, Martin og Max tager til København for at repræsentere Aarhus Business College i årets finale i DM i Teknologi og Erhvervscase.

Hvert år udvælges en virksomhed som case, og i år har Lagkagehuset lagt forretning til elevernes analyser og de gode idéer, der i sidste ende kan øge virksomhedens omsætning. Idéerne kan spænde bredt, og være alt fra digitale løsninger, nye strategier eller farverige events, alt efter hvad eleverne når frem til kan være virksomhedens helt store udfordring.

I opgaveløsningen har eleverne trukket mest på læringen fra de store A-niveau fag som afsætning og virksomhedsøkonomi.

”Vi har anvendt forskellige analysemodeller fra afsætning til at analysere Lagkagehusets omverden, og hvordan konkurrencesituationen ser ud i branchen. Derudover har vi i virksomhedsøkonomi blandt andet udarbejdet en regnskabsanalyse for at finde ud af hvilket økonomisk ståsted Lagkagehuset har. Alt den viden har vi så benyttet til at fremstille vores case og til at finde frem til en løsning ved franchise,” lyder det fra gruppen.

”Og så er det bare fedt, at det er et projekt, der tager det faglige lidt væk fra en almindelig skoledag. Det er dejligt at komme lidt ud og bruge sine fag i den virkelige verden, så det er en mulighed, vi er virkelig glade for at have fået.”

Gruppen kommer til at være i selskab med otte andre grupper af dygtige finalister fra både HHX og HTX i hele landet, og finalistholdene inviteres vanen tro til finalistdag med virksomhedsbesøg og lækker middag dagen før den store dag.

Finalen afholdes på Børsen, der i år har mulighed for at invitere både dommere og deltagere til et fysisk og festligt arrangement. Vinderholdet inviteres efterfølgende til fejring i København.

De ni finalisthold kommer fra henholdsvis Niels Brock Internationale Gymnasium, Tradium, ZBC Vordingborg, IBC Aabenraa, Aarhus Business College, HCØ Lyngby, U/Nord Hillerød, HTX Skjern og HTX Rybners.

Relaterede nyheder


Lykke Friis gæstede Aarhus Business College

Lykke Friis gæstede Aarhus Business College

Skrevet af marie

Med et oplæg om Tyskland, det netop overståede tyske valg og det tyske sprogs mange fordele og muligheder, gæstede Lykke Friis Aarhus Business College.

Læs mere
Elever hædres med Handelsungdommens Uddannelseslegat

Elever hædres med Handelsungdommens Uddannelseslegat

Skrevet af marie

Elever fra Aarhus Business College modtager Handelsungdommens Uddannelseslegat for deres særlige indsatser.

Læs mere

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238