Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumNyhederHar du mødt vores elevrådsformænd?

Har du mødt vores elevrådsformænd?

Skrevet af signe tirsdag d. 9. juli 2019

Klara Almsten og Laura Søgaard er elevrådsformænd – eller kvinder, om man vil – på Aarhus Handelsgymnasiums afdelinger i henholdsvis Viby og Risskov. Lær dem at kende her.

Klara Almsten, 1B, Aarhus Handelsgymnasium Viby

Elevrådsformanden på Aarhus Handelsgymnasium Viby hedder Klara og går i 1. g. Hun går på studieretningen Erhvervsøkonomi og er helt ny på posten som elevrådsformand. Når hun ikke går i skole, arbejder hun som manager på McDonalds, og så bor hun i et hus med to venner.

Hvorfor er du blevet elevrådsformand?

Da jeg meldte mig ind i elevrådet, var der ingen andre, der havde lyst til at tage posten som formand. Men jeg kunne mærke, at det var det, jeg ville. Jeg vil gerne bidrage med noget, og så blev jeg opfordret af den tidligere formand til at gøre det, fordi hun sagde, det havde været fedt at være formand for elevrådet.

Hvad glæder du dig mest til som elevrådsformand?

Jeg glæder mig til at være med til at vedligeholde skolens traditioner og sørge for, at der sker noget mere for vores elever, så skolen er et sted, hvor vi kan være sammen. Næstformanden og jeg er allerede ved at arbejde på nogle interessegrupper. Vi synes, der mangler noget mere kreativt. Vi vil gerne give eleverne muligheden for at sætte deres eget præg på udsmykningen på skolen, så det kan blive mere personligt. Vi ved ikke, om vi får det op at køre i år, men vi er begge 1’gere, så vi har et par år til projektet.

Hvad er elevrådsformandens vigtigste opgave?

Min opgave er at lytte til eleverne og at gå forrest, hvis de ikke selv har mod på at føre deres idéer ud i livet. Det er også min opgave at se realistisk på tingene i forhold til både ledelsen og eleverne.

Laura Søgaard, 2K, Aarhus Handelsgymnasium Risskov

Elevrådsformanden på Aarhus Handelsgymnasium Risskov hedder Laura og går i 2K på studieretningen Global Marketing. Hun bor i Risskov og har været formand for elevrådet siden julen 2018. I sin fritid spiller hun håndbold, træner, ses med venner og passer sit fritidsarbejde. Hun nyder at sprede glæde og gøre noget frivilligt, og så kan hun rigtig godt lide at rejse.

Hvorfor er du blevet elevrådsformand?

Jeg synes, der skulle ske noget mere på skolen. Jeg tror, jeg er den rette til at være med til at gøre noget ved de ting, jeg synes skal ændres.

Hvad håber du, at du kan bidrage til at ændre?

Vi skal lave lidt om på nogle sociale ting på skolen. Jeg vil gerne være med til at skabe nogle traditioner, så vi kan samles mere på tværs af årgange. Jeg har været formand siden jul, og vi har allerede fået sat gang i nogle ting. Blandt andet har vi arrangeret en fodboldkamp mod eleverne på Risskov Gymnasium, som vi håber, kan blive en tradition. Vi arbejder også på at gøre morgensamlingerne mere elevstyrede, og så skal tutorordningen sikre, at de nye elever får en god start på skolen.

Hvad glæder du dig mest til som elevrådsformand?

Jeg glæder jeg mig rigtig meget til, at jeg selv skal være en del af tutorordningen.

Hvad synes du er elevrådsformandens vigtigste opgave?

Min vigtigste opgave som elevrådsformand er at lytte til eleverne og være deres bindeled til ledelsen. Jeg skal også være med til at vedligeholde traditioner og lede de andre udvalg.

Relaterede nyheder


Elever vil bekæmpe mangel på praktikpladser til DM i nationaløkonomi

Elever vil bekæmpe mangel på praktikpladser til DM i nationaløkonomi

Skrevet af liro

Victoria og Trine fra Aarhus Handelsgymnasium Viby har fundet en løsning på, hvordan man med udgangspunkt i FN’s Verdensmål kan imødegå problemet med mangel på praktikpladser blandt unge.   

Læs mere
Elever skal til DM: ”Det har været hardcore statistik”

Elever skal til DM: ”Det har været hardcore statistik”

Skrevet af liro

Tre elever fra Aarhus Handelsgymnasium Viby er så gode til tal, at de skal dyste om 10.000 kr.

Læs mere

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238