Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumNyhederFase 2 i genåbning: superviserede selvtests

Fase 2 i genåbning: superviserede selvtests

Skrevet af broh mandag d. 29. marts 2021

Efter påske må alle elever komme i skole i halvdelen af tiden og i 5 dage ad gangen – og alle med fremmøde på skolen vil blive testet vha. superviserede selvtests mandag og onsdag.

Kære alle

Tirsdag d. 6. april tager vi fat på næste etape af genåbningen.

Efter påske må alle elever komme i skole i halvdelen af tiden og i 5 dage ad gangen – med andre ord hver anden uge. Retningslinjerne for coronavenlig skolegang, der blev meldt ud i uge 11, gælder stadig.

Fra mandag den 12. april tilbyder skolen superviserede selvtest. Her vil eleverne blive testet i løbet af skoledagen (mandag og onsdag) efter en nærmere plan. Testresultatet sendes til eleven via sms og vil også fremgå af appen MinSundhed.

Uanset tilbud om test på skolen, er det altid elevens ansvar at have en gyldig test. Testen må max. være 72 timer gammel, hver gang eleven møder ind til undervisning i en ny uge. Skolen er forpligtet til foretage kontroller, og manglende gyldig test er en grov overtrædelse af skolens regler. 72 timers-reglen gælder for alle, der færdes på skolen.

Hvis eleven er fritaget for test, skal eleven altid kunne fremvise gyldig erklæring (lægeerklæring) ved forespørgsel/kontrol. Det er ikke nok at fremvise den en gang til eksempelvis rektor eller lærere – eleven skal have erklæringen på sig.

I praksis gør vi med virkning fra tirsdag d. 6. april sådan her:

  • I uge 14 møder alle 1.g-klasser ind
  • I uge 15 møder alle 2.g-klasser ind
  • 3.g’erne skriver SOP hjemmefra frem til den 19. april. De skal følge anvisningerne vedrørende vejledning mv. på Lectio.

Superviserede selvtests

I uge 14 begynder overgangen til superviserede selvtests af både elever og medarbejdere på alle afdelinger på Aarhus Business College. Her benyttes kviktesten, hvor man fører en podepind ca. 2-3 cm. op i hvert næsebor i 15 sekunder.

Supervisorerne er uddannet hos Falck og kan altså det samme, som det korps af testere, du møder i Falcks testcentre, der står for kviktests i det offentlige system. Kontaktperson og testkoordinator er skolens internationale koordinator Lone Hansen.

Alle elever med fremmøde på skolen vil blive testet mandag og onsdag. Det foregår som selvtests, der som hovedregel sker i stamklasserne under supervision. Her vil eleverne se en vejledningsfilm og få uddelt testkit. Eleverne gennemfører testen på sig selv iht. anvisninger fra ministeriet, hvorefter supervisoren noterer testresultaterne, der indrapporteres til sundhed.dk.

Hvis en elev er testet positiv, beder supervisoren eleven om at forlade skolen med besked om at få foretaget en PCR-test. Hvis elevens test er inkonklusiv, skal eleven have en ekstra test på skolen.

Kantinen genåbner

Kantinerne på HHX åbner igen fra tirsdag d. 6. april. Dog kun i begrænset omfang og med afstandsregulering af elevtrafikken i kantineområderne.

God påske

Efter et år med corona ved vi nu, at det er meget lettere at lukke skolen ned end at genåbne den. Til gengæld er genåbningerne meget mere opmuntrende. Også selv om vi denne gang står foran en helt ny udfordring – nemlig etableringen af et ret omfattende test-system.

Det er også en opmuntring, at foråret nu for alvor banker på, og at vaccinerne til os alle er lige om hjørnet.

Inden da venter der os et tiltrængt pusterum i påskeferien.

Tak for indsatsen og rigtig god ferie!

Med venlig hilsen
Gitte Nørgaard

Relaterede nyheder


Temauge: HHX-elever skal udvikle grønne løsninger

Skrevet af helena mandag d. 15. november 2021

Slukkede skærme, vegetarfrokost, samkørsel…Det bliver ”Fem Fede Dage” i det klimabevidste tegn, når Aarhus Handelsgymnasium i Viby er med i det årlige grønne initiativ.

Læs mere

Dødsfald på skolen: her kan du få hjælp og støtte

Skrevet af helena tirsdag d. 2. november 2021

Her kan du få hjælp og støtte i forbindelse med gårsdagens tragiske hændelse på HHX i Viby.

Læs mere

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238