Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumNyhederCasper og Malthe er de bedste tyskelever i Jylland

Casper og Malthe er de bedste tyskelever i Jylland

Skrevet af signe mandag d. 13. juli 2020

De kan deres grammatikregler, og de har læst op på tysk kultur. Casper du Jardin Kejser og Malthe Have Musaeus har fået en flot andenplads ved sprogkonkurrencen ILCompetition, hvor de deltog i tysk. Og selvom de er lidt skuffede over ikke at tage guldet, er deres andenplads nok til, at de kan kalde sig de dygtigste i Jylland.

”Det har været spændende at være med i konkurrencen. Det var også spændende, at vi var nødt til at læse lidt op på nogle af spørgsmålene,” fortæller Malthe.

”Ja, nogle af spørgsmålene krævede, at vi kendte til bestemte events. Der blev blandt andet spurgt ind til en tysk bogmesse, hvor vi skulle kunne svare på, at den bliver holdt i Frankfurt,” supplerer Casper.

Casper og Malthe har netop afsluttet 2. g på Aarhus Handelsgymnasium i Risskov, og de kan godt lide at have tysk.

”Jeg synes, tysk er et dejligt sprog. Jeg har også boet et halvt år i Tyskland, fordi min far fik arbejde i nærheden af München,” siger Malthe.

Resultatet af gymnasiekategorien i tysk 2020

1 Aurehøj Gymnasium 21 point
2 Aarhus Business College 19 point
3 Risskov Gymnasium 18 point

Få point fra sejren

Det var lige ved og næsten, men Casper og Malthe måtte altså se sig slået af eleverne fra Aurehøj Gymnasium, der ligger i Gentofte.

”Det var da ærgerligt, at vi ikke fik guld, men vi slog Risskov Gymnasium, og det er også en sejr,” smiler Casper.

”Spørgsmålet er jo, om man taber en førsteplads eller vinder en andenplads. Men nu kan vi i hvert fald sige, at vi er de bedste i Jylland,” fortsætter Malthe.

Og selvom det ikke blev til guld eller præmier denne gang, er både Casper og Malthe glade for, at de deltog i sprogkonkurrencen.

”Jeg tror, det er en kæmpe bonus at have deltaget i denne type konkurrencer, hvis man fx søger ind på universiteter i udlandet. Selvom der også er gode præmier på spil, tror jeg ikke, man skal undervurdere den prestige, der følger med at vinde den slags konkurrencer,” siger Casper.

De to klassekammerater satser på at klare sig endnu bedre ved næste års konkurrence – formentlig i kategorien engelsk.

Om konkurrencen

ILCompetition står for International Language Competition, og er en sprog- og kulturkonkurrence for elever i grundskolen og gymnasiet.

Der afvikles konkurrencer i tysk, spansk, fransk og engelsk.

Konkurrencen består af en kvalifikationsrunde, en regionsfinale og en landsfinale. Alle runder blev i år afviklet online.

De kvalificerede skoler repræsenteres af hver to elever.

Eleverne testes i ordforråd, kultur, grammatik og sprogforståelse.

Første- til fjerdepladsen præmieres med en pokal, medalje og diplom, mens førstepladsen også modtager en pengepræmie samt en anerkendelse til sproglæreren.

Læs mere om konkurrencen.

VIDSTE DU…?

… at HHX er den eneste ungdomsuddannelse, som giver alle elever engelsk på A-niveau. Derudover kan du også vælge tysk, fransk eller spansk. Læs mere om vores studieretninger her.

Relaterede nyheder


Pressemeddelelse angående gymnasieskolestart for nye gymnasieelever i Aarhus

Pressemeddelelse angående gymnasieskolestart for nye gymnasieelever i Aarhus

Skrevet af Mette Skiffard

De gymnasiale uddannelser i Aarhus blev i sidste uge anbefalet at udsætte undervisning med fysisk fremmøde 14 dage, fordi smitte med Covid-19 igen er i vækst. Skolerne bakker naturligvis op om denne a...

Læs mere
Nye Covid19-tiltag ændrer starten på skoleåret

Nye Covid19-tiltag ændrer starten på skoleåret

Skrevet af Mette Skiffard

Aarhus Business College udskyder skolestarten for alle 1.års-elever på ungdomsuddannelserne en uge. Alle andre elever modtager virtuel undervisning fra mandag den 10. august.

Læs mere

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238