Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumNyhederAktieklubben klæder elever på til aktiehandel

Aktieklubben klæder elever på til aktiehandel

Skrevet af tinie onsdag d. 7. oktober 2020

Det kan virke skræmmende at kaste sig ud på aktiemarkedet, hvis man aldrig har handlet med aktier før. For hvordan er det nu, det hænger sammen med kurssving, kurtage og C20 index? På Aarhus Handelsgymnasium i Viby forsøger det frivillige tiltag Aktieklubben at gøre eleverne fortrolige med aktiehandel.

Det ligger midt i frokostpausen, der grundet Covid-19 endda holdes forskudt. Alligevel finder 17 elever denne tirsdag vej til den frivillige aktivitet Aktieklubben, der bliver afholdt for første gang efter sommerferien.

Aktieklubben er et tiltag, der skal hjælpe eleverne med at forstå aktiemarkedet og måske gøre dem interesserede i selv at prøve kræfter med aktiehandel.

”Vi tager det helt fra bunden i dag. Vi skal tale om, hvad en aktie er, og hvordan vi kan handle med dem,” lyder det fra underviseren Kasper.

Med sig har han et slideshow, der viser, hvordan man handler aktier. Slidet rummer blandt andet screenshots fra hans aktiedepot i netbank. Kasper peger og forklarer helt konkret, hvilke knapper man skal trykke på for at købe eller sælge.

Aktiemarkedet afspejler samfundsudviklingen

Eleverne bliver også præsenteret for termer som kurtage (omkostning ved handel med aktier, red.) og forskellen på en aktie og en obligation. Men selv med den grundlæggende viden og teknik på plads, må man også forstå mekanismerne bag, hvis man skal have succes med sine handler.

”Det er nødvendigt at holde sig opdateret på samfundets udvikling, for det har betydning for hvilke aktier, der stiger og falder. Da Corona brød ud, var der for eksempel pludselig medicinalfirmaer, der steg helt vildt, fordi de lavede produkter, der blev brugt til behandling af patienter og derfor var mere efterspurgt, mens andre – for eksempel rejsebranchen, pludselig var mindre efterspurgte. Så man skal holde øje,” lyder pointen fra underviseren.

Selvom det kan virke skræmmende at kaste sig ud i at handle med aktier, så giver Aktieklubben en hjælpende hånd, mener David, der går i 3. g på Aarhus Handelsgymnasium.

”Jeg synes, det er et stort spring at kaste 2000 kroner efter en aktie, hvis man er lidt usikker. Jeg vidste ikke noget om, hvad jeg helt konkret skulle gøre for at komme i gang med at handle aktier. Det blev jeg klogere på i dag. Det er fedt, at vi kan komme her og gøre en indsats selv, men også hive fat i vores undervisere i Aktieklubben og få noget sparring. Og så er det dejligt, at de deler så meget erfaring fra deres egen handel,” lyder det fra David.

Relaterede nyheder


Aarhus Handelsgymnasium i Viby omdannes til et mobilt testcenter

Aarhus Handelsgymnasium i Viby omdannes til et mobilt testcenter

Skrevet af liro

Aarhus Kommune bedt Aarhus Business College om at stille en bygning til rådighed. Det har vi selvfølgelig sagt ja til.

Læs mere
HHX-eleverne fyrede op under ILD.PIZZA

HHX-eleverne fyrede op under ILD.PIZZA

Skrevet af liro

Mandag den 19. oktober gæstede den aarhusianske succes ILD.PIZZA Aarhus Handelsgymnasium i Viby. Her skulle seks klasser pitche deres bud på en reklamefilm for virksomheden og den ansvarlige for rekla...

Læs mere

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238