Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumNyhederAGF’s målmand går på Aarhus Handelsgymnasium

AGF’s målmand går på Aarhus Handelsgymnasium

Skrevet af liro fredag d. 21. december 2018

Kasper Thiesson Kristensen går i 3.g på Aarhus Handelsgymnasium Viby, og så er han målmand på AGF’s 1. hold. En særlig elitesports-ordning får det til at spille sammen.

”Jeg har altid været AGF-fan. Så det var en drengedrøm at gå ind på græsset på Ceres Park til min første start i Superligaen,” lyder det begejstret fra den 19-årige AGF-målmand Kasper Thiesson Kristensen, også kaldet ’TK’.

Når Kasper ikke er til fodbold, går han i 3.g på Aarhus Handelsgymnasium Viby, hvor han har linjefagene international økonomi og virksomhedsøkonomi. Og fordi han på Aarhus Handelsgymnasium havde mulighed for det, er han ESAA-elev. Noget der har givet ham tid til at fokusere ekstra på fodbolden.

Når man er ESAA-elev, må man passe sin morgentræning tirsdag og torsdag, og man møder derfor senere end andre elever. Det har betydet, at Kasper kan få fodbold og skole til at hænge sammen.

Nåede ikke at blive nervøs

Den 9. november stod han pludselig i målet på Brøndby Stadion – en grønsvær, der, ifølge ham, er et af de helt store steder at stå på som fodboldspiller i Superligaen.

1. målmanden, Oscar Whalley, fik rødt kort, og grundet en skade til 2. målmanden fik Kasper de sidste 5 minutter på banen.

En oplevelse som den 19-årige fyr fra Galten altid har drømt om. Men selvom det var længe ventet, gik det hele så stærkt, at han ikke nåede at blive nervøs, inden han blev sendt på banen.

Landsholdspause gav tid til eftertanke

Efter Superligadebuten fulgte 14 dages pause. Men fordi 1. målmanden havde fået et karantænegivende rødt kort – og pga. vedvarende skadesproblemer for 2. målmanden – vidste Kasper, han skulle starte i kampen efter mod Horsens på hjemmebanen i Aarhus.

De 14 dages pause gav ’TK’ mulighed for at tænke lidt mere over tingene, og det sank langsomt ind, hvad der skete.

”Jeg nåede at samle en del nerver, selvom det normalt ikke plejer at være så slemt. Jeg kunne godt mærke, det var større end normalt,” siger han.

Og da han i slutningen af november traskede ind på Ceres Park bag anfører Pierre Kanstrup var det en stor oplevelse at kigge op på tribunen.

”Jeg havde nærmest et helt afsnit på stadion kun med folk, jeg kender,” siger Kasper med et smil.

Handelsgymnasiet giver mulighed for at prioritere fodbold

At Kasper Thiesson Kristensen er ESAA-elev har betydet enormt meget. Derfor er han også utroligt glad for, at Aarhus Handelsgymnasium Viby har givet ham den mulighed.

”Jeg har ingen anelse om, hvad jeg havde gjort uden ESAA-ordningen. Måske havde jeg været nødsaget til at vælge en anden uddannelse, selvom det ikke havde været min 1. prioritet rent fagligt,” fortæller han.

Derudover har det også været en vigtig faktor for ham, at træningen med AGF ligger tæt på, så det er let at komme til og fra skole, forklarer han. Og på samme tid har både gymnasiet og AGF vist forståelse for, at han en gang i mellem er nødt til at være andetsteds.

”Skolen og AGF er været gode til at tale om det, og så længe jeg ikke er i skole pga. fodbold, er det okay,” fortæller han – og den indstilling finder han også hos klubben:

”Hvis vi en dag skal lave noget, hvor jeg ikke behøver at være med, så aftaler jeg med min målmandstræner i AGF, at jeg kan blive i skole.”

Først tålmodighed, senere udlandet

Som 19-årig målmand er det vigtigt at være tålmodig. Så selvom Kasper Thiesson Kristensen på det seneste har fået flere kampe, regner han ikke med, det betyder, han kommer til at spille fra start i alle kampe fremover. Han forestiller sig derimod, at det har fået ham en smule tættere på at blive 1. målmand en dag.

”Jeg har vist, at jeg kan følge med på højeste niveau i Danmark. Men jeg ved godt, det er sjældent, at man som 19-årig keeper spiller fra start. Jeg kan heller ikke få korte indhop de sidste 10 minutter, bare fordi jeg har gjort det godt til træning. Så det gælder om at være tålmodig og realistisk,” siger han.

Næste mål for Kasper er at blive 1. målmand. Når dét mål er opnået, har han dog endnu større mål for sin karriere.

”Jeg gad sygt godt spille i England. Jeg er jo Chelsea-fan, så det kunne være fedt. Men ellers betyder det ikke så meget, hvor det bliver henne. En af de største fem ligaer ville være fedt.”

Superligaen er netop gået på vinterpause, og den unge keeper har i efterårssæsonen fået fem kampe – deraf tre fra start.

Kombiner elitesport og uddannelse

Læs om ESAA og Team Danmark på Aarhus Handelsgymnasium.

Relaterede nyheder


Årets første student på Aarhus Handelsgymnasium

Årets første student på Aarhus Handelsgymnasium

Skrevet af signe

Martin Bang Christensen blev i år den første aarhusianer med den blå studenterhue på hovedet. Mandag 17. juni var han til sin sidste eksamen – og dagen før vandt han titlen som danmarksmester i ...

Læs mere
Tidligere HHX-elev er blevet hoteldirektør

Tidligere HHX-elev er blevet hoteldirektør

Skrevet af signe

Den 1. juni 2019 er Simon Kristensen blevet hoteldirektør for Scandic i Silkeborg. Han er tidligere elev på Aarhus Handelsgymnasium Viby, og nu kan han som 31-årig kalde sig den yngste hoteldirektør i...

Læs mere

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238