Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumNyhederAarhus Business College lancerer nyt, elevdrevet SoMe-hold

Aarhus Business College lancerer nyt, elevdrevet SoMe-hold

Skrevet af tinie onsdag d. 9. juni 2021

Til august kickstarter Aarhus Business College en ny, elevbåret redaktion inden for sociale medier. SoMe-holdet – som gruppen kommer til at hedde, går på tværs af uddannelserne HHX og EUX Business og giver eleverne mulighed for at prøve kræfter med at drive skolens officielle sociale profiler på Instagram. Formålet er dels at give hands-on erfaring med at kommunikere på vegne af en organisation eller virksomhed, men også at gøre skolens tilstedeværelse på de sociale medier mere i øjenhøjde med den unge målgruppe.

Er du digitalt indfødt og har lyst til at prøve kræfter med at dele opslag og stories om, hvordan det er at være elev på Aarhus Business College?

Kan du fange det fedeste, sjoveste, hårdeste og mest meme-agtige ved at gå på Aarhus Business College på lige præcis din uddannelse, årgang og klasse? Kan du spotte et Anders Hemmingsen-worthy opslag på lang afstand, og har du funny bone?

Vil du have mulighed for at komme med backstage og tage billeder/video, når kunstnerne optræder til næste skolefest, eller brænder du for at interviewe gæster, foredragsholdere, rektor eller en fjerde på din skole?

Eller vil du hjælpe andre unge med at vælge den helt rigtige uddannelse og dele tips og tricks om afleveringer og lektier?

Kan du sige ja til en af de ovenstående punkter, og vil du være en del af skolens nyeste hold fyldt med sammenhold og fede oplevelser?

Så er det dig, vi har brug for.

Til september går skolens nye SoMe-hold nemlig i luften. SoMe-holdet er – som navnet måske afslører – et hold af elever, der skal stå bag indholdet på skolens profiler på Instagram.

Som medlem af SoMe-holdet får man – udover erfaringen med at drive en officiel kanal – også en masse andre fede oplevelser og fordele med i bagagen.

Hvad får du?

 • Diplom og en personlig skriftlig anbefaling til videre job- og studiesøgning om indsatsen.
 • Afsluttende studietur, hvor vi besøger en rigtig journalistisk redaktion og går ud og spiser om aftenen.
 • 4 forskellige workshops i sociale medier hos designbureauet Creative Zoo.
 • Hoodie med holdets og skolens logo på
 • ‘Pressekort’, der giver gratis adgang til alle skolens fester
 • Mulighed for at interviewe gæsteforedragsholdere eller kunstnere, der optræder på skolen.
 • Månedlig sparring og feedback på det indhold, du leverer v. skolens kommunikationsafdeling.

Hvad kræver det af dig?

 • Det kræver, at du møder op til vores faste månedsmøde, hvor vi fordeler vagter, giver feedback på hinandens opslag og spiser kage. Det tager en time.
 • Det kræver, at du leverer aftalt content til tiden. Der er tale om max. to gange om måneden – det kan fx. være en lille story om en aflevering, en selfie med rektor, et miniinterview med en klassekammerat, et billede af dagens ret i kanneren eller noget helt femte – der er mega højt til loftet, og kun din skøre fantasi sætter grænsen.
 • Det kræver, at du vil være en del af et fællesskab, og synes det er fedt at arbejde med SoMe.

Det er lige mig, hvordan kommer jeg med?

Fedt, du er frisk! Den 31. august er der ansøgningfrist. Man bliver reporter på SoMe-holdet ved at sende sit bedste bud på et stykke content (billede, video, story, meme, u name it) og en ansøgning, hvor du på max en a4-side skriver:

 • Hvem, du er: Interesser, fritidsjob, livret, yndlingsfarve, politisk overbevisning – der er plads til det hele – bare vi forstår, hvem du er 🙂
 • Hvilken uddannelse, skole og klasse du går i – og gerne lidt om, hvad du tænker om at gå i skole generelt.
 • Hvorfor du vil være med på SoMe-holdet: Skal du være den næste Lakserytteren, eller drømmer du om at blive selvstændig og har brug for lidt SoMe-træning?

Der skal udvælges et hold på 15 elever i alt – dvs. 5 elever fra hver skole. Man er velkommen uanset, om man er 1.g’er eller på sit sidste år. Når du først er med ombord har du muligheden for at fortsætte på holdet hele din gymtid og være med til at bestemme, hvem de fremtidige medlemmer skal være. Ansøgning og video skal sendes til SoMe-redaktør i kommunikationsafdelingen Marie Bisbo enten på mail mbis@aabc.dk eller på telefon 41 15 10 80 – du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Relaterede nyheder


Temauge: HHX-elever skal udvikle grønne løsninger

Skrevet af helena mandag d. 15. november 2021

Slukkede skærme, vegetarfrokost, samkørsel…Det bliver ”Fem Fede Dage” i det klimabevidste tegn, når Aarhus Handelsgymnasium i Viby er med i det årlige grønne initiativ.

Læs mere

Dødsfald på skolen: her kan du få hjælp og støtte

Skrevet af helena tirsdag d. 2. november 2021

Her kan du få hjælp og støtte i forbindelse med gårsdagens tragiske hændelse på HHX i Viby.

Læs mere

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238