Aarhus
Business College
HHX Aarhus HandelsgymnasiumDet sociale liv – HHX Aarhus Handelsgymnasium

Det sociale liv – HHX Aarhus Handelsgymnasium

Meget er anderledes i år, og vi kan desværre ikke holde åbent hus, som vi plejer. Mavefornemmelsen, aha-oplevelsen og øjenåbnerne har svære vilkår under Corona-pandemien, men vi vil stadig rigtig gerne forsøge at give dig en oplevelse af det sociale liv og kulturen, der er på skolen og eleverne imellem.

Vi bestræber os på, at du har det sjovt, mens du bliver klogere. Både i klasseværelset, hvor engagerede undervisere præsenterer dig for spændende viden. Og uden for klasseværelset, hvor du har mulighed for at deltage i sociale arrangementer.

Gå på opdagelse i en masse videoer om det sociale liv på skolen herunder.

God start på HHX

Når du begynder hos os, gør vi alt for, at du får en god start. Blandt andet har vi tutorer, der hjælper dig med at finde rundt på skolen og besvarer alle de spørgsmål, du har. Men du kommer også på introtur, hvor du bliver rystet sammen med din klasse.

Jeppe fortæller om sin første uge på HHX.

Emmas er lige startet i 1.g, og Mads er tutor. De fortæller om de første dage på HHX.

1. års klasser fra HHX i Viby på introtur til Sletten

1. års klasser fra HHX i Risskov på introtur til Sletten

Idrætsdag

Hvert år er der idrætsdag, hvor klasserne klæder sig ud og dyster mod hinanden. Her er der kampånd og vilje til sejr, men fællesskab og hygge er i centrum.

Kig med til idrætsdagen, hvor eleverne klæder sig ud og dyster mod hinanden klasserne imellem.

Se her, hvad vi blandt andet laver til idrætsdag.

Julebazar og juleklip

Hvert år holder vi julebazar og juleklip. Til julebazar laver alle klasser boder og arrangementer, som er åben en aften i december for familie og venner. Overskuddet går til en velgørenhedsorganisation, og sidste gang var det Kræftens Bekæmpelse. Der er altid en intern konkurrence klasserne og årgangene imellem, om hvem der sælger mest. En konkurrence blev også stablet på benene, da der i corona-tiden i december var juleklip.

Julebazar

Juleklip

Fester og fredagscafeer

Kom med til fredagscafé eller vores fede fester, hvor eleverne mødes på tværs af klasser og årgange. Klasserne arrangerer fester og bestemmer, hvilket tema, festen skal have.

Et kig ind i en forfest.

Fest på skolen.

Anderledes undervisning

Eleverne arbejder med cases, som tager udgangspunkt i virkeligheden, og foredrag og virksomhedsbesøg er en naturlig del af HHX. Undervisningen foregår i et levende studiemiljø og har fokus på erhvervslivets udfordringer og arbejdsmetoder. Derfor lærer eleverne også gennem bl.a. DM i erhvervscase, stjerneløb og meget andet.

Nationalbankdirektør Lars Rohde besøger HHX for at holde et oplæg. Foredrag og oplæg af erhvervsfolk, forfattere og kunstnere mv. er en naturlig del af hverdagen på HHX.

Professor og overvismand i det økonomiske råd, Michael Svarer, besøger HHX for at holde et oplæg. Foredrag og oplæg af erhvervsfolk, forfattere og kunstnere mv. er en naturlig del af hverdagen på HHX.

Eleverne er på Stjerneløbet, Kend din by i Aarhus' gader, hvor de skal rundt og finde svar på en masse forskellige spørgsmål og løse opgaver.

Forfatter Jens Blænstrup besøger HHX for at holde et oplæg, der understøtter 1. års klassernes arbejde i danskundervisningen.

Eleverne skal se Shakespeare-stykket, som de har arbejdet med i engelskundervisningen.

DM i Erhvervscase. Eleverne arbejder med en aktuel og virkelig erhvervscase, og de bedste ideer går videre til DM. Det er et mesterskab, hvor nogle af Danmarks allerdygtigste og spirende erhvervstalenter tænker innovativt og skaber kreative og gennemarbejdede forretningsidéer- og strategier.

Tema-uge om USA. I en hel uge er den almindelige undervisning aflyst for at gøre plads til alle mulige andre måder at lære noget om USAs kultur, stater, økonomi og politik mv.

Elever hjælper til med at afvikle en AGF-fodboldkamp, som 10.000 tilskuere kan se live hjemme i stuerne grundet corona-restriktionerne.

Studietur

På HHX Aarhus Handelsgymnasium har vi et globalt udsyn, og studieture er en vigtig del af uddannelsen.

Mange gymnasieelever ser frem til studieturen. Og det er ikke uden grund.

På studieture udforsker du nye lande, kulturer og meget andet sammen med dine klassekammerater. Det bliver tit en oplevelse for livet. Hvad enten turen går til en spændende europæisk storby eller til destinationer som Vietnam eller USA, får du store faglige og kulturelle oplevelser som en del af et fællesskab.

Uanset hvilken studieretning, du vælger på Aarhus Handelsgymnasium, kommer du på en spændende udlandsrejse.

Kasper og Morten fra H.3 fortæller om studieturen til Vietnam.

Studietur til Sarajevo

Virksomhedsbesøg hos DVS og Bestseller i Kina.

Cafeer og klubber

På HHX har vi forskellige klubber og cafeer, hvor du kan komme til alt fra brætspilscafé og strikkeklub til investeringsklub, talentforum og lektiecafé.

Brætspilscafé sidste tirsdag hver måned.

Til lektiecafé kan eleverne få hjælp af en lærer til opgaver og afleveringer i en hyggelig og afslappet atmosfære.

Student

Tiden i gymnasiet er tre fantastiske år, men mange ser også frem til at blive student. Det er en tid med helt særlige minder og oplevelser for livet. Inden huen kan komme på hovedet, skal der traditionen tro måles hoveder – og gives øl, hvis man har det største.

Hueopmåling

Mia prøver hue og skal designe den

Mia bliver student

Studenter i en corona-tid.

To nyudklækkede studenter fortæller om HHX og det bedste ved deres tre år.

Mød en række af nye studenter, der fortæller om det bedste ved HHX.

Galla og Les Lanciers

Traditionen tro afsluttes tre år på HHX med en gallafest, hvor der danses les lanciers. De unge, smukke mennesker kommer i deres fineste tøj og holder et brag af en fest i Tivoli Friheden.

Les Lanciers-træning

Studenterkørsel

Studenterkørsel er et højdepunkt og en helt speciel dag, der er forbundet med en masse traditioner. Blandt andet skal de elever, der har fået 12 i den afsluttende eksamen, løbe efter vognen til det første stop på turen.

Kom med og oplev, hvordan en studenterkørsel skydes i gang.

Mød rektorerne

På HHX Aarhus Handelsgymnasium har vi to afdelinger – en i Risskov og en i Viby. Hver afdeling har en rektor og en vicerektor. Du kan altid tage en snak med Anette eller Michael, hvis du har nogle spørgsmål.

Anette Lind er rektor på HHX i Viby.

Michael Jensen er rektor på HHX i Risskov

Mød studievejlederne

Hvis du har spørgsmål til noget omkring HHX, så står vores studievejledere altid klar til at hjælpe dig. De kan svare på alt omkring uddannelsen og er her for at vise dig i den rigtige retning. Vi har også læsevejledere, som kan sætte ind med støtte og hjælp, hvis du oplever ordblindevanskeligheder.

Studievejleder Henrik fortæller.

Studievejleder Morten Haase fortæller.

Mød Sus, studievejleder på HHX i Risskov

Mød Anne. Hun er læsevejleder på HHX Aarhus Handelsgymnasium.

Book en online-studievejledning

Hvad kræver det at gå på HHX

For at gå på HHX skal du have lyst til at lære og være nysgerrig på verden omkring dig. Hør Morten, der er vicerektor på HHX i Risskov, fortælle mere herunder.

Morten, der er vicerektor på HHX i Risskov, fortæller, hvad det kræver af dig, at gå på HHX Aarhus Handelsgymnasium.

Hvad kan man med en HHX?

Med en HHX fra Aarhus Handelsgymnasium får du en gymnasial uddannelse, der giver dig et godt udgangspunkt for din karriere, uanset om du efterfølgende vælger en videregående uddannelse eller fortsætter direkte ud i erhvervslivet.

Tidligere elever og iværksætter-historier

Simon Kristensen er tidligere elev på Aarhus Handelsgymnasium, og i dag er han som 33-årig den yngste hoteldirektør i hotelkæden Scandic. Han har et godt råd, han ville give sig selv i gymnasiet, hvis han kunne.

Carsten har gået på HHX i Viby og er i dag direktør og ejer af 5R-Gruppen. Hør ham fortælle, hvad han har taget med sig fra sin tid på HHX Aarhus Handelsgymnasium.

Oliver og Mikkel har gået på HHX i Risskov. De har deres egen virksomhed, hvor de sælger vin. Hør dem fortælle, hvordan de kunne bruge forskellige fag direkte i deres virksomhed.

Sarah Høi er gallerist og kunstner. Hun har læst på HHX. Hør hende fortælle om det fundament, HHX har givet hende til at starte eget galleri.

Mød os virtuelt

Book et virtuelt besøg

Mød os virtuelt eller få online-studievejledning – lige når det passer dig.

Online åbent hus på Facebook live

Vær med til vores digitale åbent hus på Facebook Live 19. og 20. januar

HHX-spillet

Du kan også prøve HHX-spillet, hvor du får et indblik i hverdagen på HHX Aarhus Handelsgymnasium.

Har du spørgsmål

Sus Storgaard
Studievejleder, HHX i Risskov
89 36 38 00ve-studvejl@aabc.dk
Morten Jupin Haase
Studievejleder, HHX i Viby
89 36 34 50vi-studvejl@aabc.dk

Aarhus Business College

HHX Aarhus Handelsgymnasium

Vejlby Centervej 50

8240 Risskov

8936 3800

admve@aabc.dk

Viemosevej 1

8260 Viby J

8936 3450

admvi@aabc.dk

CVR: 48 57 06 58

EAN: 5798000554238